230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Aleksej Milenković trineastogodišnji Trebinjac zlatna nada vaterpola

U potrazi za mladim sportskim talentima priča nas ovoga puta vodi u daleku Rusiju i Moskvu, gdje jedan naš mladi sugrađanin postiže sjajne rezultate i zaslužuje veliku pažnju.

190504 aleksej

Riječ je o trinaestogodišnjem Trebinjcu Alekseju Milenkoviću koji pliva za Mladost Moskva 2 (Юност Москвы 2), a po svemu sudeći velika je nada vaterpola.

Naime, Aleksej je na nedavno održanim Prvenstvenim turnirima grada Moskve, koji su u poređenju sa ovdašnjim takmičenjima i turnirima na mnogo većem nivou, osvojio zlatnu i srebrenu medalju, a kao kapiten svog tima je na jednom od turnira u veoma jakoj konkurenciji proglašen za najboljeg igrača ekipe. Važno je napomenuti da su i kriterijumi za odabir najboljih pojedinaca na veoma visokom nivou.

Vaterpolo kluba Mladost Moskva je od svog postojanja svijetu iznjedrio brojna velika imena vaterpola, a nema sumnje da već danas među djecom ima budućih velikih majstora, najboljih bekova, centara, a nema sumnje da je i naš Aleksej među njima.

Aleksej, koji od svoje 8. godine trenira vaterpolo trenutno živi u Moskvi, a ljeti kada je u Trebinju treninge odrađuje na Olimpijskom bazenu "Banje" sa vaterpolistima Plivačkog i vaterpolo kluba Leotar, za koje je i nastupao na Memorijalnom turniru "Srđan i Maksim" i osvojio bronzanu medalju u disciplini 50 leđno, kao i Vaterpolo klubu Jadran u Herceg Novog, gdje je uvijek dobrodošao.