230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Trebinje podržalo Vikimedijin pokret "Viki voli žene"

U organizaciji Vikimedijine zajednice Republike Srpske, u periodu od 24. do 26. maja 2019. godine realizovan je projekat ​Viki žene u Republici Srpskoj 2019.

190529 Viki Women Rogatica

​Projektne aktivnosti ​— četiri uređivačke radionice, uređivački maraton i foto-tura su realizovani na teritoriji dva grada RS ​— ​Trebinja i Rogatice.
Projekat je dio globalnog Vikimedijinog pokreta Viki voli žene (​Wiki Loves Women)​ u okviru kog se sprovode različite aktivnosti vezane za prevazilaženje rodnog jaza širom svijeta.

● I mjesto:​​ Mirjana Petković (Rogatica)​​— ​Mikrotalasna (​Beko MGC MGC)​
● II mjesto:​​ Tanja Кrsmanović (Rogatica)​​— ​Mikser sa posudom (​Beko HMM 7424)​
● III mjesto:​​ Andrijana Milojević (Trebinje)​​— ​Aparat za peglanje na paru (​Philips GC299/40)​.

Кreirano je ukupno 119 i dopunjeno 6 članaka na srpskoj Vikipediji.
Pored navedenih aktivnosti, u Rogatici je relizovana i foto-tura. Tom prilikom su fotografisane narodne nošnje kreirane od strane Udruženja žena „Snop”, Gučevo od strane fotografa Foto-kluba Višegrad, koji su podržali projekat. Veoma vrijedne fotografije tradicionalnih odjevnih predmeta su postavljene na Vikimedijinu ostavu i kao takve će poslužiti za ilustrovanje enciklopedijskih članaka na Vikipediji, koja je trenutno dostupna na 303 jezička izdanja.
Projektne aktivnosti su realizovane u Narodnoj biblioteci Trebinje i u Srednjoškolskom centru „27. januar” u Rogatici.

190529 WikiWomen

Projekat su podržali:

Narodna biblioteka Trebinje, JU Narodna biblioteka „Dr Ljubo Mihić” Ljubinje, JU Srednjoškolski centar „27. januar” Rogatica, Opština Rogatica, Udruženje žena „Snop” Gučevo, Šumsko gazdinstvo „Sjemeć” Rogatica, Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“, Višegrad, Udruženje žena oboljelih i liječenih od karcinoma dojke „Aska“, Višegrad, Gradska galerija Višegrad — Foto-klub Višegrad, Udruženje poslovnih žena 16, Višegrad.