230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Seminar košarkaških sudija u Trebinju organizovan na visokom nivou

Kao i ranijih godina Zbor košarkaških sudija Romanija-Hercegovina organizovao je Seminar koji je okupio tridesetak sudija.

190618 sudije3

Ove godine na Seminaru bili su eminentni predavači iz regiona, Dragan Medan iz Dubrovnika, kontrolor u Evroligi, kao i dvojica sudija Evrolige i Aba lige - Igor Dragojević i Miloš Koljenšić.

Predsjednik Zbora košarkaških sudija Romanija Hercegovina Dragan Porobić rekao je za Lokoportal da je Seminar opravdao očekivanja, te da se dobro radilo i da su sudije imale priliku učiti od najboljih.

Odrađene su teme iz "mehanike", "koraka", "nesportske greške" i "fantasy call", a učesnici su imali priliku suditi utakmice na dva turnira u organizaciji KK Leotar i OKK Leotar.

"Radom na seminaru ova tri dana, mogu otvoreno reci da Srpska ima potencijal mladih sudija. Prvog dana seminara na temama koje se najviše obrađuju na seminarima širom Evrope upoznao sam se i sreo sa momcima koji su pokazali želju da uče i napreduju. Kolege koje su na terenu skoro godinu dana, pa do iskusnih koji sude po 10-12 godina. Želje za dokazivanjem za samo dva dana na turniru mlađih kategorija nije nedostajalo. Kao i svaki drugi posao i naš posao traži odricanja, učenje, posjećivanje što više seminara da bi se stiglo do najveće stepenice u našem poslu. Ovom prilikom želim da se zahvalim na pozivu da svoje iskustvo i znanje mogu da podijelim sa mladim kolegama u nadi da ćemo se susresti na terenima širom evrope", rekao je Miloš Koljenšić u izjavi za Lokoportal. 

"Sudijski kamp u Trebinju je organizovan na visokom nivou i iz godine u godinu postaje sve bolji i naravno, daje rezultate koji su meni bili vidljivi već u prvim utakmicama. To je grupa veoma dobrih ljudi i sudija, koji su profesionalnim odnosom prema ljudima iz sudijske organizacije i ljudima iz organizacije turnira, pokazali koliko vole svoj poziv i koliko žele da nauče i napreduju. Pored osnovnih karakteristika koje jedan sudija mora da ima (poznavanje pravila košarkaske igre i da bude fizički spreman), veoma je važno nikad ne prestati učiti, moramo biti sve bolji i bolji i teziti ka vrhu i postavljenom cilju. Zahvalio bih se na pozivu mojim prijateljima i kolegama Draganu Porobiću i Draganu Kralju i nadam se da smo uspjeli makar malo da pomognemo u procesu obuke sudija u ovom regionu. Što se mene tiče, uvijek ću se rado odazvati da provedem par dana sa ovakvom grupom ljudi" kaže iskusni sudijski stručnjak Igor Dragojević.