230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Otvorena Ljetna škola sporta, učestvuje 1.000 sportista

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović otvorila je sinoć Trebinju Ljetnu školu sporta, na kojoj će ove godine učestvovati oko 1.000 mladih sportista iz Srpske i Srbije.

190701 skolasporta

Davidovića je rekla da je Ljetna škola sporta, koja se u Trebinju održava osamnaestu godinu zaredom, najdugovječniji projekat Ministarstva.

Ona je istakla da je ovaj projekat izuzetno značajan, budući da su brojni sportisti koji su danas uspješni reprezentativci BiH i Srbije, bili učesnici ove ljetne škole sporta.

“U okviru škole sporta biće organizovane edukativne radionice koje će se odnositi na aktuelne teme iz oblasti sporta. Osim Trebinja, Ljetna škola sporta se realizuje i u drugim regijama Republike Srpske. Ovdje su svakako najznačanije aktivnosti. Sedamnaest sportskih saveza je uzelo učešće, tako da vjerujem da će biti uspješna”, istakla je Davidovićeva.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić ukazao je na to da se ovaj projekat pokazao kao vrlo uspješan, te istakao da će i ubuduće imati podršku Trebinja, ali i Vlade Republike Srpske, budući da je ulaganje u sport i omladinu najznačajnija investicija.

Koordinator Ljetne škole sporta Nenad Rađević rekao je da će ove godine škola sporta trajati osam nedjelja i biće realizovana u osam smjena po sedam dana.

Organizator Ljetne škole sporta je Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske u saradnji sa Gradom Trebinjem i Javnom ustanovom “Dom učenika” JU "Trebinjesport" i JU "Bazeni".  

Ljetna škola sporta u Trbinju trajaće do 25. avgusta. Srna

Raspored smjena