230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Nastavlja se dominacija vozača AMKK Leotar - Naredna trka u Trebinju

Danas je u Bijeljini vožena treća trka Šampionata BiH u autoslalomu. Organizator trke je bio AMKK Optima Motorsport Bijelijna, a nakon odlične brdske trke u Loparama, momci iz trebinjskog Auto moto karting kluba Leotar su uspješno iznijeli još jedno takmičenje koje je imalo i međunarodni karakter, obzirom na to da su pored takmičara iz BiH nastupali i vozači iz susjedne Srbije.

190804 drago

Prema zbirnim rezultatima, odnosno po broju osvojenih medalja AMKK Leotar je ostvario najbolji plasman u veoma jakoj konkurenciji, a njegovi vozači su još jednom dokazali da im nema ravnih na ovim prostorima. Drugo mjesto zauzeto je SAK Kamotin iz Jajca, a treće AKK Magnum iz Istočnog Sarajeva.

Najbolje vrijeme u generalnom plasmanu trke postigao je Ivica Malić. Dugogodišnji „vladar“ ove discipline je u Bijeljini imao žestoku konkurenciju za pobjedu u generalnom plasmanu, a na kraju mu je prvo mjesto pripalo za samo 0,124 sekunde! Na drugom mjestu generalnog plasmana završio je Aleksandar Tadić koji je odvezao najbrže pojedinačno vrijeme dana, ali je Malić ipak bio brži za „dlaku“. Drago Pikula je ostvario treće najbrže vrijeme od svih takmičara, nešto manje od šest desetinki sporije od Malića.

U klasi Serija 1, najbolji je bio Vučko Bašić. On je slavio sa 6,7 sekundi ispred drugoplasiranog Nedeljka Škrbe, vozača AKK Magnum iz Istočnog Sarajeva. Treće mjesto je pripalo Aliji Karabašiću sa 10,2 sekunde zaostatka za prvoplasiranim Bašićem.

190804 basic

Pobjednik klase Serija 2 je Salko Duranović. Duranović je svog prvog pratioca, Dragana Straživuka ostavio 2,9 sekundi na kraju trke. Sa nešto većim zaostatkom, na trećem mjestu, trku je završio Igor Ćuk. U ovoj klasi je nastupila i jedina dama, Mirjana Simić. Iako je ostvarila posljednje mjesto u klasi, Mirjana je hrabro odbranila čast nježnijeg spola na današnjoj trci i „otvorila vrata“ drugim zaljubljenicama u autosport.

U klasi Sprint 5 nadmetalo se 11 takmičara, ali samo su se dvojica takmičara posmatrala s posebnom pažnjom. Drago Pikula i Davor Sikima su pružili publici vrhunsku predstavu, a na kraju je slavio Pikula. Glavnu razliku je napravila Pikulina konstantnost na ovoj trci, dok je Sikima postepeno spuštao svoje vrijeme, ali je to bilo nedovoljno ovoga puta za pobjedu. Iza njih, „bronzu“ je odnio Željko Petijević.

190804 pikula

U grupi Sprint, najbrži je bio Aleksandar Tadić. Drugi je Drago Pikula, a treći izvrsni Zlatan Dželilović.

Pobjednik u generalnom plasmanu, Ivica Malić, pokorio je i klasu Sport 7, kao i kompletnu grupu Sport. Iza njega, sa četiri i po sekunde zaostatka završio je njegov sin, Robert Malić. Treća pozicija je pripala Nedeljku Baneki.

Definitivno najmanje razlike u borbi za pobjedu su viđene u klasi Sport 8 koja je bila i najuzbudljivija za gledanje. Maksim Milinić, Boriša Sikima i Mladen Tojić bili su akteri najuzbudljivije borbe na današnjoj trci. Na kraju, Milinić je slavio pobjedu ispred Sikime sa tačno tri desetinke prednosti, dok je Sikima završio na drugom mjestu sa samo 18 hiljaditih dijelova sekunde ispred Tojića koji je završio na trećem mjestu!

U najjačoj klasi, Sport 9, gledali smo trojicu standardnih „brdaša“. Sva trojica su nastupala za klub koji je i organizator trke, a najbrži od njih je bio Branimir Simić. Nešto više od osam sekundi sporije vrijeme je postavio Mladen Šoljić, legenda automobilizma u BiH, dok je treće mjesto pripalo još jednom starom vuku, Fuadu Smajiću.

Na kraju, u grupi Sport pobjedu je odnio Ivica Malić, drugi je bio Branimir Simić, a treći Robert Malić.

Naredna trka za Šampionat BiH u slalomu vozi se u Trebinju, 28.9.2019., a osim bh. šampionata, slalom u Trebinju će se bodovati i za FIA CEZ šampionat.