230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Tijana stavila tačku: Srbija ide na Olimpijske igre

Ženska odbojkaška reprezentacija četvrti put zaredom će igrati na Olimpijskim igrama. Posle Pekinga, Londona, srebra u Riju, izabranice Zorana Terzića gledaćemo i naredne godine u Tokiju.

190805 tijana1

Naše odbojakšice su u odlučujućem meču olimpijskog turnira savladali domaćina Poljsku sa 3:1, i overile vizu za glavni grad Japana. Treba li, uopšte, apostrofirati da je naše odbojkašice do velikog trijumfa predvodila najbolja igračica sveta, Tijana Bošković. Popularna Tića osvojila je 26 poena, posebno se razgoropadila u finišu četvrtog seta kada je Srbija pravila preokret. I na kraju Tijana Bošković je stavila tačku na veliki trijumf.

190805 tijana

Srbija je loše počela meč u Vroclavu. Izabranice Zorana Terzića napravile su previše grešaka, posebno u napadu. Poljska je povela sa 17:13 i potom održavala prednost do kraja prvog seta.

Poljska je imala prednost i na početku drugog seta. Međutim, Mina Popović i Brankica Mihajlović asom su pokrenule srpsku mašinu. Na kraju drugog seta je zablistala Buša.

U nastavku su se za sve pitale Srpkinje. Bolje su rešavale naše dame situacije u napadu, a pomoglo im je i što su Poljakinje sve više grešile. Iako se do 11:11 vodila ravnopravna borba, sigurne su svetske i evropske šampionke bile do kraja trećeg seta. Pošto su povele u setovima, Srpkinje su pale u igri. Iskoristile su to Poljakinje, koje su se polako razigravale. Povele su domaće sa 17:12. Pokušavao je Terzić nešto da promeni uvođenjem Blagojevićeve i Milenkovićeve.

Sve je slutilo na taj-brejk posle vođstva Poljske od 20:15. Međutim, tada je počeo preokret. Nogu je povukla Mihajlovićeva, Maja Ognjenović je asom uznemirila Poljakinje. Na kraju je sjajna bila Tijana Bošković, pa je Srbija napravila preokret. (Mozzartsport)