230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Najava: Veče Stand-up komedije

Studentski kulturni centar Trebinje organizuje veče Stand-up komedije koje će se oržati u Ljetnoj bašti Kulturnog centra Trebinje 20.08.2019. sa početkom u 21h.

190812 komedija

Cijena ulaznice: 5KM

Ulaznice možete kupiti na dan održavanja u KC Trebinje. Nasmijavaće vas Miranda Lončar i Omer Hodžić.

Više o Mirandi :

Miranda Lončar za sebe kaže da je samostalna: sama, stalno. Pripadnica (po nekima i osnivačica) ekstremne frakcije hercegovačke manjine u Zagrebu koja se bori protiv zaključavanja smeća u posebnim prostorijama po haustorima. Jer nostalgija je ogromna kad smeća nema niđe ni za lijeka.
Od početka bavljenja stand up komedijom 2007. godine Miranda je odradila pozamašan broj nastupa. Obišla je cijelu regiju, od Ljubljane preko Sarajeva do Beograda, a može se pohvaliti i nastupima u Londonu, Budimpešti, Zürichu. Prošle je godine (2014.) snimala i za “Stand-up Express” Comedy Central pa ste je vjerovatno uhvatili i na malim ekranima.
Rođena Mostarka i u svojem je gradu ostavila komičarski utisak. Nakon što je pokrenula lokalnu stand up scenu, prepustila ju je novoj generaciji komičara koji je sada njeguju i paze, a ona je došla, pogađate, u Zagreb.

Više o Omeru :

Omer Hodžić je stand-up komičar iz Mostara.
Ima 26 godine i preko 500 nastupa širom Balkana, a poneki i u pravoj Evropi. Njegove nastupe snimali su TV1, Comedy Central i mnogi telefoni iz publike.

Bio je autor i voditelj prve BiH političko društvene satirične tv emisije "Monty Dayton show". Član je mostarske satirične grupe Onomatobleja sa kojom radi istoimenu radio emisiju i sa kojom je proizveo predstavu Izborna Smutnja. Njegov nastup je provokativan, brutalno iskren, a neki kažu i smiješan.