181011 dineco kuhinje baner 180607 tepih servis baner2

  • 150123 baner apis3
  • 150123 baner apis2
  • 150123 baner apis1

  • 190914 siko baner
  • 190914 siko baner2
160123 mjesto za vasu reklamu 170901 best baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Završen 2. međunarodni festival "Music & More Summer fest"

Sinošnjim koncertom „Veliko finale – koncert orkestra“ završen je drugi međunarodni festival klasične muzike „Music & More SummerFest“, koji se od 2. avgusta održavao u Trebinju.

190814 music

Orkestar MMSF trebinjskoj publici predstavio se majstorskim izvođenjem djela Flađela, Lundborga, Jonela Petroja, Šostakoviča, te klavirskog koncerta Betovena i serenade za gudače Čajkovskog.

Festival je proteklih dana okupio preko sedamdeset studenata, istaknutih umjetnika – izvođača i pedagoga sa svih meridijana, koji su održali devet koncerata na četiri različite lokacije u našem gradu – u Кulturnom centru, Muzeju Hercegovine, amfiteatru Hercegovačke Gračanice na Crkvini i na gradskom trgu.

„Music & More SummerFest“ pružio je intenzivan umjetnički program i učesnicima i publici. Festival je ponudio i bogat interdisciplinarni program koji je uključivao brojne individualne časove, master klas, predavanja i prezentacije, odnosno, solo, kamerne i gudačke orkestarske nastupe. Britanski slikar Majkl Prajs održao je predavanje o savremenoj primjeni prirodnih pigmenata renesanse, a performansi baletske trupe „Artists Plus“ iz Кalifornije pratili su izvođenje i upotpunili doživljaj nekih od kompozicija. Premijerno je izvedeno djelo Jonela Petroja „Кredo 800“, posvećeno 800. godišnjici postojanja Eparhije Zahumsko- hercegovačke i primorske, a na programu su bili i rijetko izvođeni kamerni aranžmani Betovenovih klavirskih koncerata.

Pokrovitelj festivala „Music & More SummerFest“ je Grad Trebinje, dok su partneri festivala Кulturni centar Trebinje, Muzej Hercegovine, Muzička škola Trebinje, Eparhija Zahumsko-hercegovačka i primorska, Turistička organizacija, hotel Central park i hotel Platani. (KC Trebinje/Foto: Jovan Vidaković)