181011 dineco kuhinje baner 180607 tepih servis baner2

  • 150123 baner apis3
  • 150123 baner apis2
  • 150123 baner apis1

  • 190914 siko baner
  • 190914 siko baner2
160123 mjesto za vasu reklamu 170901 best baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Šampioni uskoro počinju sa pripremama za Premijer ligu

Nakon osvajanja titule šampiona Srpske, košarkaši Leotara otišli su na prijeko potreban i zaslužen odmor.

190818 leotarkk

Ovih dana taj se odmor bliži kraju, jer se primakao i datum okupljanja, prozivke i početka pripremnog dijela sezone 2019/20, u kojoj će se poslije dvije godine nakon ispadanja opet zasluženo naći u elitnom razredu bh. košarke.

Iako je formalno pauza, u Leotaru nisu sjedili skrštenih ruku.

Što se tiče omladinskog pogona, oni praktično nisu ni odmarali, već su radili veoma obimno i jako, u cilju spremanja za takmičenja koja počinju u oktobru, dok je uprava kluba sa šefom stručnog štaba Mirom Vukojem i sa saradnicima Komarom Milanom i Draženom Šegrtom paralelno radila na formiranju tima za nove izazove koje košarkaše sa Trebišnjice očekuju u Premijer Ligi.

Zajedničko mišljenje Uprave i stručnog štaba je da se zadrži većina igrača koji su iznijeli teret osvajanja titule u Prvenstvu RS, te je svima (Šakotić, Ninković, Raičević, Damjanović, Milošević, Tunguz i Milidragović), potvrđen produžetak saradnje.

Svjesni situacije da se za nastupe u Premijer ligi BIH igrački kadar mora osvježiti i popuniti na deficitarnim pozicijama, vrijedno i strpljivo se radilo na istraživanju tržišta potencijalnih pojačanja koja bi zadovoljila kriterij igranja u najvećem rangu, a uvažavajući i finansijske mogućnosti kluba.

U skladu sa opredeljenjem čelnih ljudi, da nosioci igre budu kvalitetni igrači koji su potekli u Leotaru, intezivno se radi na tome da pored prošlogodisnjeg povratka Šakotića i Ninkovića, ove sezone se nastavi sa istim trendom, da dres Leotara obuku neki od igrača poniklih u KK LEOTARU, kako bi svojim znanjem i iskustvom mogli pomoći ekipi.
“ Nadamo se da smo na dobrom putu da u narednim danima privedemo kraju posao oko formiranja rostera koji bi bio spreman upustiti se u borbu za Premijerligaške bodove u sezoni koja je pred nama. U narednih nekoliko dana ćemo imati konkretnije informacije oko imena igrača kojima smo dali povjerenje, kao i o ciljevima i ambicijama novog/starog premijerligaša iz grada na Trebišnjici. Uprava će učiniti sve što je u njenoj moći da nastavi graditi stabilan sportski kolektiv, kakav naš grad zaslužuje”, poručili su iz KK LEOTARA. "