230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Nema kraja sezoni u Podrumu vina Petijević!

Već decenijama svjedočimo potencijalu Podruma Petijević za vina i rakije visokog kvaliteta sa jasnom i neporecivom notom autentičnosti, što je rijetkost u današnjem svijetu "balkon" vinarija.

190831 petijevic

Podrum vina Petijević danas je srdačno ugostio turističku grupu iz Rusije, koja je preko turoperatera iz Crne Gore posjetila nalljepši grad Srpske.
Nakon čase dobrodošlice uputili su se u obilazak vinograda, podruma i samog objekta vinarije. Ruski ljubitelji dobre kapljice očarani ambijentom ovog vinskog hrama prepustili su se ukusima vrhunskih vina savršeno sljubljenim sa tradicionalnim hercegovačkim delicijama. 

IMPOZANTNA TRADICIJA UZGOJA VINOVE LOZE I PROIZVODNJE VINA

Kao i sve znatiželjne turiste, najviše ih je interesovala porodična harmonija u proizvodnji vina, a pažljivo su saslušali priču domaćina o impozantnoj tradiciji uzgoja vinove loze, zasadima, gajenju grožđa, orezivanjima i berbi koja je u toku. Nakon toga su vrijeme iskoristili uživajući u ambijetu vinarije sabirajući utiske i utvrđujući novostečeno znanje o vinima.
Po završetku degustacije, a po tradiciji domaćina trgnuli su po dvije-tri "putničke" domaće loze, kao i travarice koja ih je posebno oduševila.
Zadovoljni posjetom, gosti su divnim komentarima obogatili knjigu utisaka Petijević vinarije, uz obećanje da će impresije sa ovog vinskog putovanja prenijeti na pravi način.

REKORDNE POSJETE I U 2019. GODINI

Evidentno je da Podrum Petijević i ove godine bilježi rekordne posjete, kako organizovane, tako porodične i privatne, a u toku su i radovi na proširenju kapaciteta.

Naime, na uzvišenju iznad vinskog podruma na preko 16.000 kvadrata prostiraće se vinograd hercegovačke sorte žilavka, koji će povezivati i ostale vinograde drugih sorti, dok će na samom vrhu u fokusu biti ljetnikovci, restoran i prateći kapaciteti, prvenstveno namjenjeni za prijem turista i gostiju. Sa ovog uzvišenja se pruža nesvakidašnji pogled na Lastvansko jezero, kao i na grad Trebinje.