230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Tepih servis Trebinje - Vaš partner za čist dom i zdrav život

Vjerovatno vam se odmah kad pomislite na tepih servis čini kako je to jednostavan posao. Čišćenje tepiha naravno nije nauka o raketama, ali zahtjeva znanje o tehnikama čišćenja tepiha, uklanjanju mrlja i poznavanju i upotrebi odgovarajuće opreme i sredstava.

190904 tepih2

U cilju dobrog informisanja naših klijenata smatramo važnim da vam predstavimo svaku fazu pojedinačno. Prilikom najsavremenijeg metoda pranja vaši tepisi prolaze kroz faznu obradu.

U prvoj fazi tepih prolazi kroz dubinsko usisavanje i tresač kako bi se uklonila prašina koja se nagomilava, naročito kod čupavih tepiha. Tepih se bez ovog procesa i ne može oprati kvalitetno. Studije su pokazale da se iz tepiha od 6m2 prosječno istrese od 50 do 100g prašine. Ako se prašina ne istrese, odnosno ako se prekoči ova faza pranja tepiha, natapanjem vodom ova prašina postaje idealno mjesto za razvoj gljivica i bakterija što naročito može biti opasno po zdravlje djece.

190904 tepih

U drugoj fazi tepih se pere u automatskoj mašini za pranje tepiha. Ova mašina koja je je u potpunosti robotizovana posjeduje pet četki za pranje i sama dozira količinu šampona, tako da ne postoji mogućnost greške ljudskog faktora. Mašina jednako opere svaki kvadratni centimatar tepiha.

U trećoj fazi slijedi centrifugiranje, koje se sastoji iz dva dijela. U prvom dijelu se vrši ispiranje, tako što se ubacuje voda u bubanj preko dizni. Svaka kap vode da bi izašla iz bubnja mora proći kroz tepih. Tepih se ispira dok voda ne postane bistra, nakon čega slijedi cijeđenje. Poslije cijeđenja u tepihu ostane 5 - 8% vlage. Ovo je posebno važno kod vunenih tepiha sa resama, jer sprječava pojavu žutila. Kada smo završili sa centrifugiranjem tepisi se stavljaju na sušilice kako bi se uklonio ostatak vlage. U zimskim uslovima tepisi se suše u specijalnoj komori, tako da smo bez obzira na vremenske uslove i godišnja doba postigli isto vrijeme za sušenje tepiha. Prilikom sušenja tepisi su zaštićeni od negativnih vanjskih i atmosferskih uticaja. Kada su šamponi u pitanju valja napomenuti da naš servis koristi šampon najpoznatijeg svjetskog proizvođača, koji snabdjeva praonice na 5 kontinenata, a njihovim šamponima se godišnje opere preko 200 miliona kvadratnih metara tepiha. Šampon je antialergijski, antibakterijski i biorazgradiv, što je naročito važno za djecu i osobe koje imaju problema sa alergijama.

190904 tepih1

Tepih servis Trebinje

Adresa: Geljov most 16

Radno vrijeme: Pon-Sub 08-18
Telefon: +387(0)65 027 116

PR