230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Back to School Project uspješno završen!

"Imajući u vidu da početak školske godine sa sobom nosi i značajne izdatke za roditelje, cilj naše akcije je bio da pomognemo djeci iz porodica teškog materijalnog stanja, kako bi mališani mirno krenuli u novu školsku godinu.

190910 28jun

Tokom cijele godine pristiže nam veliki broj molbi od roditelja koji traže najosnovniji školski pribor (sveske, olovke, rančeve) i taj broj se drastično poveća u septembru, početkom školske godine.

Sa zadovoljstvom Vas obaveštavamo da je ove godine, humanitarna organizacija 28. jun , omogućila stipendije '28. Jun Nikola Tesla' u vidu školskih radnih materijala za svu srpsku decu u kninskoj opštini Kistanje u Krajini, kao i djecu u hercegovačkoj opštini Bileća. Radost i zahvalnost kako djece, tako i roditelja, bila je više nego očigledna.

190910 28jun1

U Hercegovini, u školi "Petar Petrović Njegoš" u Bileći nam je cilj bio da 60 đaka prvog razreda obradujemo rančevima punim svom školskom opremom, i na taj način poželimo našim mališanima srećan polazak u školu.

“Roditelji i djeca su bili oduševljeni. A ja, ja sam stekao novog prijatelja. To je najveće bogatstvo. Pored toga što školski pribor znači i materijalnu pomoć, roditeljima više znači što ipak ima neko ko misli i na druge, a ne samo na sebe. Meni lično ovakve akcije vraćaju povjerenje u ljude. U ljude dobre volje. Ljudi su generalno dobri, ali ih razne situacije dosta puta natjeraju da to ne budu. Da budu sebični i samoživi. Stvarno se zahvaljujem Darko tebi, tvom direktoru i tvojoj direktorici i svim ljudima dobre volje iz vašeg udruženja. Živi i zdravi bili. Na mnogaja ljeta!“, kaže učitelj škole Miodrag Parežanin.
Cilj ove akcije je upravo ovo što navodi učitelj Miodrag, a to je da opet steknemo povjerenje jedni u druge, i da samo svojim primjerom možemo pokazati i osvjetliti put generacijama koje dolaze iza nas. Ipak mi ovaj svijet nismo nasijledili od svojih očeva, već samo pozajmili od svoje dece. Ostavimo im nešto da nas se sjećaju", kažu u saopštenju organizacije 28. jun.

28. Jun je međunarodna humanitarna organizacija sa posebnim konsultativnim statusom pri ekonomskom i socijalnom savjetu Ujedinjenih nacija (ECOSOC).

Osnovana 2012. godine, do danas, ova neprofitna organizacija je isporučila 200 tona humanitarne i medicinske pomoći i pomoći područjima pogođenim prirodnim katastrofama na zapadnom Balkanu u vrijednosti preko 7 miliona dolara.

Kao neprofitna organizacija, "28. jun" ima preko 500 članova u 120 gradova svijeta i 30 zemalja.