230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Prijateljstvo iz vojske obnovili u Trebinju

Da su prijateljstva iz vojske nešto posebno u životu svakog mušakarca, najbolje prikazuje današnji skup bivših pripadnika 472. Brigade mornaričko-desantne jedinice, koji su u Trebinju služili ovaj rod.

190914 marinci

Iako su iza sebe davno ostavili neudobne uniforme, cokule, naoružanje i komande nadređenih, mnogi od njih su istrajali u želji da obnove prijateljstva započeta u kasarni u Trebinju.

Njih oko 50 se danas okupilo u svojoj bivšoj kasarni kako bi evocirali uspomene na vojničke dane. Iako više ne dijele istu državu, imaju neizbrisiva sjećanja na zajednička druženja, zaduženja i obuku zbog koje su se iz svijeta dječaka inicirali u svijet muškaraca.

Nakon svečanog postrojavanja u bivšoj trebinjskoj kasarni u stroju su prošetali ulicama grada, sa osmijesima pozdravljajući građane. Nekolicina njih je juče za potrebe trebinjskog Zavoda za tranfuzijsku medicinu darivala krv. U grad na Trebišnjici su stigli iz svih krajeva bivše Jugoslavije, ali i Rusije, Italije, Njemačke, Norveške, Austrije, Italije...