230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Trebinjski bajkeri UŽIVALI U AVANTURI dugoj 7.000 kilometara (foto)

Poslije preko 7.000 pređenih kilometara i 19 dana čiste avanture, naši bajkeri živi i zdravi stigli u svoj grad.

191020 maroko

Njih pet, koji su u Trebinje stigli sinoć, složni su u jednom - nisu se pokajali i opet bi krenuli u istu avanturu. Dugo planiran put je imao akcenat na bezbjednost i pripremu motora koji su bili dobro opremljeni i spremni za svaki izazov, kao i odjeća svih vozača.

Napomenućemo i to da je pri povratku svaki od njih oborio vlastiti rekord, jer su nevoljni da se po ko zna koji put raspakuju i noće, u komadu do Trebinja prevalili čak 1.300 km.

Jedan od članova ove bajkerske ekspedicije Milan Miki Muratović kaže za Lokoportal da je utisaka i lijepih uspomena toliko da je teško nešto izdvojiti.

191020 mapamaroko

"Putovanje u Maroko je proteklo u sjajnom raspoloženju, još smo puni utisaka, a prvo što je fascinantno u ovoj zemlji mora, planina, pustinja, kamila... su ljubazni ljudi, dobri putevi i pustinja. Obzirom na ekonomske prilike u zemlji bili smo iznenađeni nevjerovatno dobrim putevima, pa čak i u najzabačenijim mjestima, nešto na čemu im itekako zavidimo. Ova ponosna kraljevina zapada ni nas kao i mnogo putnike prije nas, nije ostavila ravnodušnim. Kraljevska prestonica Marakeš je sa Starim gradskim jezgrom  - Medinom, opasana srednjevekovnim zidinama, unutar kojih se nalaze mnogobrojne palate, džamije i spomenici, su nešto što nas je najviše oduševilo. Puno je toga za opisati, mogli bi pričati do sutra, ali se nadamo da ćete moći ponešto vidjeti na našim fotografijama", kaže nam Miki.

Najveći izazov kažu nije bio fizičke prirode, već činjenica što nije bilo alkohola. U zemlji gdje je alkohol zabranjen, bilo je vrlo teško nabaviti ga, pa su se snalazili na razne načine. Ekipi čak nije bilo teško prevaliti i preko 100 km do jednog Jevreja, kod kojeg su papreno plaćali pivo...

"Kao što smo i ranije govorili, cilj nam je bio da se upoznamo sa ruralnim dijelovima ove zemlje, istorijom, kulturom i tradicijom, pa smo tako birali sporedne puteve i manje posjećenija mjesta... Lutali smo uskim uličicama, uživali u šarenilu koje nas okružuje, arhitekturi, saobraćaju, jer je po nama to bio najbolji način da doživitmo ovu zemlju na pravi način"...

Sa članovima Moto kluba TNT putovala su i dva Slovenca Silvio i Mitja, koji su odavno u moto svijetu, a kako to biva među bajkerima rodilo se i novo prijateljstvo. "Super su se uklopili u ekipu tako da smo sa njima svi potpuno uživali u putovanju. Silvo Habat je jedini u bivšoj Jugoslaviji vozio 3 sezone Moto Gp i Mitja Gustinčič, koji je takođe vozio trke, a sada je urednik slovenačkog časopisa Moto Si, tako da će avantura biti opisana i u njegovom časpisu", dodaje Muratović.

Organizator ovog putovanja bio je C.A.S. (Cruising Across Serbia), a učesnici ove avanture kažu da će detalji biti pretočeni u jednu putopisnu video-priču koju će rado gledati sve do polaska u novu avanturu na motorima.

Trebinjku bajkersku ekspediciju TNT Trebinje, činili su fotografi, ugostitelji, preduzimači i privrednici.