181011 dineco kuhinje baner 180607 tepih servis baner2

  • 150123 baner apis3
  • 150123 baner apis2
  • 150123 baner apis1

160123 mjesto za vasu reklamu 200601 market99 baner 170901 best baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Sprovedena akcija "Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima"

U okviru kampanje “Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima”, koju provodi Auto-moto savez Republike Srpske na teritoriji cijele Srpske, građani Trebinja imali su priliku da besplatno kontrolišu ispravnost vozila, kako bi na vrijeme mogli da otklone sve nedostatke pred zimu.

191128 ams

Aktivnost se zbog loših vremenskih prilika obavljala na benzinskoj stanici Nestro. U okviru kampanje vozačima su podijeljene grebalice za led, tekućina za pranje vjetrobranskog stakla, permant, te obrazovno-preventivni materijal.

Cilj kampanje je da vozači besplatno prekontrolišu ispravnost svojih vozila i informišu se o obaveznoj opremi za zimske uslove.

Željko Begenišić z Auto-moto saveza Republike Srpske poručuje da akcija predstavlja mali tehnički pregled kojim žele vozače da upoznaju sa svim neophodnim stvarima kako bi unaprijedili bezbjednost.

On kaže da su posebnu pažnju posvetili kontroli svjetlosno-signalnih uređaja, kočionih i rashladnih tečnosti, dubini gazećeg sloja pneumatika, te ispravnosti akumulatora i plinskih instalacija kod vozila koja kao pogonsko gorivo koriste plin.

"Najčešći nedostaci koje uočavamo su na svjetlosno-signalnim uređajima, a nerjetko primjećujemo i neispravnost kočionih i rashladnih tečnosti. U okviru kampanje ukazujemo i na značaj zimskih pneumatika u zimskim uslovima", kaže nam Begenišić.

Кampanju kontrole tehničke ispravnosti motornih vozila podržali su Ministarstvo saobraćaja i veza i Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, kao i Agencija za bezbjednost saobraćaja Srpske.

Кampanja traje do 29. novembra, a naredni pregledi ispravnosti vozila zakazani su  u Gacku i Nevesinju.