230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Majstori za slaninu okupili se na Tulima, pobjednik Dragan Mrkaić

Protekle noći je na Tulima mirisala slanina. Razlog je bilo 6. po redu takmičenje u proizvodnji domaće slanine – Slaninijada 2020.

200125 slaninijada

Tuli svake godine okupe prave majstore za slaninu, a "Slaninijada" je već odavno prevazišla lokalni karakter. Ove noći svojim prisustvom susret su uljepšali gosti iz Herceg Novog,  Igala,  Banja Luke, Aleksinca i Bileće.

19 takmičara je učestvovalo u ovom zanimljivom događanju koje već godinama organizuje Odred izviđača Trebinje.

Stručni žiri na čelu sa predsjednikom Zoranom Anđelićem je i ovaj put bio na visini zadatka. Članovi žirija su bili Miroljub Pavković (Aleksinac), Banjo Bjelica (Aleksinac), Vukašin Кuljić, Tiho Ratković, Aleksandra Aleksić, Nataša Buha, Miodrag Jovanović (Aleksinac), Dragan Pavićević i Zdravko Mandić (Herceg Novi).

Stručni žiri nije imao nimalo lagan zadatak među brojnim vrhunski pripremljenim domaćim delicijama izabrati najbolju, jer je svaka od njih na svoj način bila posebna i unikatna. Ipak, nakon degustacije su odlučili najvišim ocjenama ocijeniti slaninu Dragana Mrkaića, koji je proglašen zlatnim pobjednikom. Druga nagrada i diploma za Srebrenu slaninu pripala je Miljanu Aleksiću, dok je treću nagradu i diplomu za Bronzanu slaninu osvojio Željko Glušac. 4. mjesto i diplomu za Domaću suvu (Zamalo bronzanu) slaninu prema ocjenama žirija osvojio je Nemanja Papić.

Posebnu nagradu od organizatora dobio je dugogodišnji prijatelj manifestacije Dragan Pavićević.

Nagrade je u ime organizatora uručio je predsjednik žirija Zoran Anđelić, koji se zahvalio svim učesnicima, te čestitao na uspješnoj organizaciji. Organizacija je kao i do sada bila na najvećem nivou, a dobra zabava i druženje je ono što ostaje u pamćenju svih. Prijatelji "Slaninijade 2020" bili su Vinarija Anđelić, Motel Konak Mosko, Kafe bar Brko, Restoran Monte Carlo HN i Aleksić Komerc Bileća.