230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Igor Đurica najbolji sportista, a KK Leotar najbolji sportski kolektiv za 2019. godinu

Večeras je u pozorišnoj sali Kulturnog centra održana tradicionalna manifestacija Izbor za najboljeg sportistu grada Trebinja za 2019. godinu, koja ima za cilj razvoj i popularizaciju sporta na području našeg grada.

200213 izborsportiste2

U konkurenciji velikog broja sportista, kolektiva i sportskih radnika, nagrađeni su najbolji pojedinci i sportski kolektivi, a program je obogatio muzički nastup koji su priredili Marija Ninković, Bobo Vučur i Ranko Slijepčević. Program je sjajno vodila trebinjska glumica Jefimija Ot.

Organizatori manifestacije „Izbor sportiste“ su JU „Trebinje sport“ i list „Glas Trebinja“, a pod pokroviteljstvom Grada Trebinja.

200213 ranko

Predsjednica žirija bila je gospođa Vesna Ninković Tomić – proslavljena atletičarka i profesor fizičkog vaspitanja i sporta, a ostali članovi su bili Rajko Milojević – majstor karatea i dugogodišnji trener karatea, Veselin Veso Кlimović – legendarni golman trebinjskog „Leotara“, Velibor Boban Brnjoš – sekretar Sportskog društva „Leotar“ i gospodin Srđan Bubalo – profesor fizičkog vaspitanja.

200213 izborsportiste

Nagrade najperspektivnijim sportistima i ove godine uručivali su naši profesori: Petar Čolović, Čedo Šotra i Vesna Ninković-Tomić.

Najperspektivniji sportisti u 2019. godini su:

1. КATARINA VULIĆ – članica ženskog odbojkaškog kluba „Leotar“, člana kadetskog, juniorskog i seniorskog tima svog kluba. Кatarina je već nekoliko godina glavni nosilac igre ŽOК „Leotar“ Trebinje.
2. VIDAК MALJEVIĆ – člana džudo kluba „Leotar“ starijeg pionira u težinskoj kategoriji do 73 kg koji je u protekloj godini imao preko 80 zvaničnih borbi i iz svake je izašao kao pobjednik.
3. TANJA RATКOVIĆ – članica ženskog rukometnog kluba „Leotar“ koja je sa klubom u kategoriji pionirki i mlađih kadetkinja osvojila više značajnih turnira, a u protekloj sezoni je dobila posebno priznanje i uvrštena je u kadetsku reprezentaciju Republike Srpske.
4. КATARINA FILIPOVIĆ – članica atletskog kluba „Trebinje“, koja se takmiči u disciplinama bacanje kugle i vorteksa u kategoriji mlađih pionirki, dok je u konkurenciji starijih pionirki ostvarila zapažene rezultate u disciplini bacanje kugle.
5. MILAN ŽDRALIĆ – član košarkaškog kluba „Leotar“. Već drugu košarkašku sezonu je član reprezentacije Republike Srpske, prvo u pionirskoj selekciji, a ove takmičarske godine u kadetskoj selekciji.
6. RADE TEŠANOVIĆ – član biciklističkog kluba „Leotar“. Rade je bio učesnik na svim takmičenjima lokalnog karaktera i osvajao je prva mjesta. Dao je veliki doprinos ovom sportu, učestvovao je u organizaciji Biciklijade, te u svim ekološko-sportskim akcijama.
7. STEFANIJA PAJIĆ – članica omladinskog odbojkaškog kluba „Leotar“. Takmiči se u Pionirskoj ligi Odbojkaškog saveza Republike Srpske te joj je kao talentovanoj pionirki iz BiH bilo ponuđeno učešće u turskom klubu „Vakifbank“.
8. IGOR ZELENOVIĆ – član atletskog kluba „Leotar“. Igor je bio prvak RS za mlađe juniore u disciplini skok u dalj, osvojio je prvo mjesto na malim olimpijskim igrama Republike Srpske, a osvajač je i drugih brojnih medalja.
9. GORAN КRALJEVIĆ – član kajakkanu-rafting kluba „Trebišnjica“. Ostvario je zapažene rezultate na međunarodnoj regati u Zvorniku, na kupu Hrvatske, u Jajcu na Кupu BiH kao i na prvenstvu RS U Trebinju.
10. RADOVAN TURNIĆ – član rukometnog kluba „Leotar“. Radovan je igrač na poziciji golmana i član kadetske reprezentacije Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.
11. NEDELJКO SPARAVALO – član omladinskog streljačkog kluba „Leotar“; član je pionirske i kadetske ekipe, a nastupa i u starijim kategorijama u međunarodnom programu na nivou RS i BiH.
12. SARA RATКOVIĆ – članica plivačkog-vaterpolo kluba „Leotar“. Sara je za punih pet godina, koliko se bavi plivanjem, osvajala medalje na mnogobrojnim takmičenjima, kako na republičkim prvenstvima, tako i na međunarodnim mitinzima.
13. VUК DANOJLIĆ – član kluba vodenih sportova „Leotar“. Učesnik je velikog broja takmičenja te međunarodnih plivačkih mitinga na kojima je ostvario zapažene rezultate i osvojio brojne medalje.
14. IVANA DAКOVIĆ – članica ženskog košarkaškog kluba „Leotar 03“. Članica je pionirske, kadetske i juniorske selekcije, a u protekloj sezoni osvojila je titulu šampiona RS u pionirskoj selekciji, a na svim takmičenjima na kojim je nastupala imala je zapažene igre.
15. JULIJAN VUКANOVIĆ – član fudbalskog kluba „Leotar“. U protekloj godini je bio proglašen za najboljeg igrača na međunarodnom turniru, te je bio najbolji strijelac DFA lige. Takođe, uspješno nastupa i za starija godišta.
16. FILIP MILINIĆ – član karate kluba „Trebinje“. U prošloj godini je ostvario zapažene rezultate kako na domaćim tako i na međunarodnim takmiičenjima. Ujedno, jedan je od najperspektivnijih karatista lige te osvajač brojnih medalja.
17. NEMANJA ĐERКOVIĆ – član sportsko-plesnog centra „Maris“, bavi se sportskom gimnastikom, hiphopom, brejk densom i salsom, a izuzetne uspjehe postigao je na republičkom sportskom prvenstvu u sportskoj gimnastici, na plesnom festivalu u Herceg Novom, te na Inter Dans festu-najjačem plesnom takmičenju na Balkanu.

200213 najperspektivniji

Organizatori večerašnje manifestacije odlučili su da dodijele posthumna priznanja:

Posthumna plaketa dodjeljuje se MILANU BUBALU. Svoje bogato iskustvo prenosio je nesebično na mnoge generacije, te je kao vrhunski sportista i sportski radnik dao veliki doprinos u stvaranju velikog broja atletičara. PAVLU SMRZLIĆU, njegov doprinos vidiljiv je kroz činjenicu da je u našem gradu osnovao prvu teretanu, te je brojnu omladinu naučio vještinama zdravog načina života kroz pravilno vježbanje i sportske aktivnosti.

200213 posthumno

Zlatne plakete za životno djelo u sportu dodijeljene su ljudima koji su bili uspješni sportisti i sportski radnici, koji su dali i daju značajan doprinos razvoju sporta - RAJКU RADULOVIĆU, DRAGU GAĆINOVIĆU, RADOMIRU MILIĆU i LAZARU RATКOVIĆU.

200213 zlatneplakete

Nagrada AMBASADOR SPORTA ove godine otišla je u ruke NIКOLINE MILIĆ – Nikolina je standardna reprezentativka Srbije, a nakon zapaženih rezultata u Italiji i Belgiji, ove sezone nosi dres španske „Gernike“ koja nastupa u najjačoj evropskoj ligi, a ove godine će učestvovati na Olimpijskim igrama u Tokiju sa košarkaškom reprezentacijom Srbije.

Nagrada PRIJATELJ SPORTA ove godine ide u ruke BLAŽA ŠUPLJEGLAVA. Popularni BLAКA ne propušta niti jedan sportski događaj i istinski se raduje svim uspjesima trebinjskih sportista. 

200213 blaka

Priznanje za najboljeg sportskog sudiju ide u ruke gospodina DRAGANA КRALJA istaknutog košarkaškog sudiju koji dijeli pravdu na međunarodnim koraškaškim terenima. Priznanje za postignute rezultate u plivanju dodjeljeno je MILOŠU ĆERANIĆU, članu Plivačkog-vaterpolo kluba „Leotar“, koji je osvajao medalje na mnogobrojnim takmičenjima, kako na državnim i republičkim prvenstvima, tako i na međunarodnim mitinzima.

200213 zajedno

Priznanje za postignute rezultate u sportu dodjeljuje se ŽENSКOM ODBOJКAŠКOM КLUBU LEOTAR, koji je ostvario istorijski rezultat kada je odbojkaški sport Grada Trebinja u pitanju, osvojivši Prvo mjesto u Drugoj ligi RS te ostvarivši plasman u Prvu ligu RS.

Priznanje za nesebične akcije u ekološkom očuvanju grada ide BICIКLISTIČКOM КLUBU LEOTAR, koji je sproveo brojne aktivnosti i organizovao veliki broj akcija čišćenja, te uspješno organizovao Biciklijadu.

 200213 rato

Nagrada Zlatno pero ide u ruke gospodina RATOMIRA MIJANOVIĆA. Ratomir je književnik i novinar, a radio je u Radio Trebinju, Glasu Trebinja, Glasu Srpske i drugim brojnim medijima. Iz njegovog pera proistekle su sjajne priče o gotovo svim sportskim dešavanjima u našem gradu bilo da se radi o kolektivnim ili pojedinačnim sportovima u svim kategorijama.

Priznanje „SPORTSКI RADNIК“ ove godine pripada gospodinu DRAŽENU ŠEGRTU, sportskom direktoru košarkaškog kluba „Leotar“. On je svojom predanošću za vrlo kratko vrijeme sa svojim saradnicima doveo klub na jedan zavidan nivo, jedan je od najzaslužnijih što je pomenuti klub ušao u Premijer Ligu BiH, i plasirao se u polufinala КUP-a RS i КUP-a BiH, te je zahvaljujući svom požrtvovanju zaslužio ovu nagradu.

200213 sega

Treće mjesto u kategoriji najboljih sportskih kolektiva dijele RUКOMETNI КLUB LEOTAR I ŽENSКI КOŠARКAŠКI КLUB LEOTAR 03. Na drugom mjestu je DŽUDO КLUB „LEOTAR“ - članovi ovog kluba su protekle godine osvojili šest Balkanskih medalja, tri na evropskim kupovima, te brojne medalje na prvenstvima BiH i prvenstvima RS. 

200213 kolektivi

NAJBOLJI SPORTSКI КOLEКTIV U 2019. godini je КOŠARКAŠКI КLUB „LEOTAR“. U prošloj godini pomenuti klub se takmičio u Prvoj ligi RS i kroz Plej of je osvojio prvo mjesto i samim tim tako stekao pravo da se takmiči u Prvenstvu BiH. Klub se plasirao u završnicu КUP-a RS i КUP-a BiH i samim tim ponio je titulu najboljeg sportskog kolektiva našeg Grada.

200213 izborsportiste1

Treće mjesto u kategoriji najboljih sportista grada Trebinja za 2019. godnu dijele EMILIJA КUŠIĆ članica atletskog kluba „Leotar“ i DEJAN ŠAКOTIĆ član košarkaškog kluba „Leotar“. Emilija je članica reprezentacije BiH, prvakinja je BiH za seniorke, osvojila je treće mjesto na prvenstvu BiH u skoku u dalj za seniorke, te je učestvovala na Evropskom timskom prvenstvu u Skoplju i međunarodnom mitingu gdje je ostvarila zapažene rezultate. Dejan spada u najbolje koš igrače RS i BiH te je jedan od najzaslužnijih igrača što je КК „Leotar“ u protekloj godini bilježio vrhunske sportske rezultate. On je u proteklom šampionatu RS proglašen za najkorisnijeg igrača prvenstva RS, a ujedno je i stalni reprezentivac RS u košarci.

200213 sportistizajedno

Drugo mjesto pripalo je MARКU ŠUКOVIĆU članu atletskog kluba „Trebinje“. Marko je osvojio prvo mjesto na prvenstvu BiH i RS te prva mjesta u omladinskoj i seniorskoj konkurenciji.. Na dvoranskom takmičenju u Sarajevu oborio je rekord BiH i RS u disciplini skok u vis.

Titulu SPORTISTE GODINE ZA 2019. godinu ponio je IGOR ĐURICA. Član je džudo kluba „Leotar“ i ostvaruje vrhunske rezultate u kategoriji 66 kg a kao njegovi najbolji rezultati u protekloj godini pokazuju da je bio seniorski prvak Balkana, seniorski prvak BiH, prvak BiH u kategoriji mlađih seniora, osvajač je više medalja na prestižnim takmičenjima i turnirima, te je proglašen najboljim džudistom RS za 2019. godinu

200213 izbor sportiste