181011 dineco kuhinje baner 180607 tepih servis baner2

  • 150123 baner apis3
  • 150123 baner apis2
  • 150123 baner apis1

  • 190914 siko baner
  • 190914 siko baner2
200601 market99 baner 170901 best baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

NOVE MJERE: Karantin umjesto kućne izolacije, zabrana grupisanja na igralištima...

Sva lica koja imaju državljanstvo Republike Srpske - BiH i imaju prebivalište na području Trebinja, a u našu zemlju ulaze preko nekog od graničnih prelaza, biće smješeni u karantin u objekat Đačkog doma u bivšoj kasarni, rekao je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

200324 najnovija

Ćurić je istakao da će se ova mjera primjenjivati na području cijele Republike Srpske, a da će ova lica, umjesto u kućnoj izolaciji, od danas 14 dana boraviti u objektu Đačkog doma, koji raspolaže sa više od 200 kreveta.

S obzirom na činjenicu da se granični prelaz "Ivanica" nalazi na području Federacije BiH, a da tamošnji sanitarni inspektori još uvijek izdaju rješenje o kućnoj izolaciji, od njih smo već tražili da svim licima sa prebivalištem u Trebinju ili u ostalim mjestima Republike Srpske, napišu rješenje o karantinu.

"Ukoliko to ne budu mogli da rade, inspektori Inspektorata Republike Srpske će pisati nova rješenja kojim će sva ta lica biti smještena u četnaestodnevni karantin", naveo je Ćurić.

Za područje Trebinja nova preventivna mjera, dodao je Ćurić, odnosi se na vlasnike ugostiteljskih objekata koji imaju ljetnu baštu, koju će, na osnovu ove mjere, morati da sklone, jer je u proteklim danima primjećeno da se određen broj lica okuplja u grupama i boravi u ljetnim baštama.

Od danas je zabranjeno i svako grupisanje više od tri lica, a ukoliko se takvi slučajevi uoče ta lica će biti sankcionisana od strane pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

"Primjetili smo da se ljudi i dalje okupljaju u grupama na igralištima, bazenu u Bregovima. To se više neće tolerisati. Pripadnici MUP-a i Кomunalna policija pisaće prekršajne naloge bez ikakvih upozorenja", pojasnio je Ćurić.

Posebna preventivna mjera upućena je prema proizvođačima hljeba i pekarskih proizvoda, koji su po ovoj mjeri obavezni da te proizvode pakuju u sakete.

Ćurić se još jednom zahvalio svim sugrađanima koji poštuju preventivne mjere.

200330 sjednica

Na području Trebinja pod zdravstvenim nadzorom nalaze se 302 naša sugrađanina, što je za 31 lice manje u odnosu na dan ranije.