230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Biblioteka Trebinje: Uzmi pročitaj proslijedi ili zadrži

Narodna biblioteka Trebinje je za svoje sugrađane izložila jedan broj knjiga u dvorištu ustanove koje mogu da uzmu bez obaveze vraćanja.

200402 knjige

U biblioteci ističu da su željeli da u vrijeme pandemije, kada biblioteka ne radi, budu na usluzi svojim korisnicima, ljubiteljima knjige i pisane riječi.

Čitanje je jedan od najvažnijih segmenata pismenosti. Obogaćuje riječnik, posredno nas uči gramatičkim i pravopisnim pravilima, izoštrava našu percepciju, opuštajući je način da se odmorimo od svakodnevne rutine, a istovremeno aktiviramo svoju maštu.

„Izloženi su brojni naslovi, različitih žanrova za djecu i odrasle, pa svi Trebinjci koji žele da čitaju, mogu izabrati i uzeti knjigu po želji“, kažu u biblioteci i dodaju da će svaki dan da popunjavaju izloženi fond novim knjigama.

Na stranici Narodne biblioteke nalaze se i linkovi za neke od digitalnih biblioteka iz okruženja, gdje se mogu pronaci brojne knjige u elektronskom i pdf izdanju.

Poštujući preporuke Vlade Republike Srpske i Gradskog štaba za vanredne situacije, Narodna biblioteka Trebinje neće raditi do daljeg.