181011 dineco kuhinje baner 180607 tepih servis baner2

  • 150123 baner apis3
  • 150123 baner apis2
  • 150123 baner apis1

  • 190914 siko baner
  • 190914 siko baner2
200601 market99 baner 170901 best baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

TRENINZI OD 18. MAJA

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske objavilo je na svome sajtu saopštenje u vezi sa nastavkom treninga sportista.

200512 dvorana

- Ministarstvo porodice, omladine i sporta obavijestilo je sve sportske saveze da će, poštujući predložene mjere zdravstvenih institucija, te Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, od 18. maja moći da obavljaju aktivnosti koje obuhvataju trenažni proces.

U saradnji sa Institutom za javno zdravstvo Republike Srpske smo izradili obavezne mjere koje će organizatori treninga morati poštovati u smislu realizacije trenažnih aktivnosti, a sve sa ciljem zaštite zdravlja svih učesnika u sportu, te uspostavljanja redovnih aktivnosti sportskih organizacija Republike Srpske.

Obavezne mjere, koje imaju cilj da zaštite svakog pojedinca u smislu smanjenja rizika od zaraze kao i širenja bolesti „COVID-19“ podrazumijevaju postupak koji sportisti moraju poštovati prilikom dolaska na trening, za vrijeme i poslije treninga, procedure koje moraju biti ispoštovane prilikom pripreme sportskih objekata i terena kao i način organizacije treninga i obaveze koje moraju zadovoljiti i provoditi sportske organizacije za vrijeme izvođenja trenažnog procesa.

Obavezne mjere će biti dostavljene svim sportskim savezima kako bismo svim akterima u sistemu sporta ostavili dovoljno vremena da se pripreme za nove uslove rada i izvođenja treninga. Ovom prilikom sve sportske organizacije pozivamo da budu strpljivi, te maksimalno disciplinovani i odgovorni tokom realizacije preporuka prilikom otpočinjanja sportskih aktivnosti, te da narednu sedmicu iskoriste za pripremu kako bi od 18. maja krenuli sa radom uz poštovanje svih propisanih mjera, rečeno je iz ovog Ministarstva.