230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Podrška turizmu u BiH - Pokrenut izazov putuj387

Izazov #putuj387 je osmišljen s ciljem da pomogne u popularizaciji turizma u BiH kroz dijeljenje fotografija prelijepih domaćih lokacija na društvenim mrežama.

150531 kanu4

Posljedice globalne pandemije uticale su na sve sfere života, a posebno na sektor turizma i transporta. Mnoge institucije i organizacije pokušavaju ukazati na štete koje su napravljene turizmu, ali i na mogućnosti da na najbolji način iskoristimo ono što imamo, kako bismo doprinijeli njegovom što bržem oporavku. Jedna od njih je i softverska kompanija Atlantbh koja pored uspješnih poslovnih rezultata i jedinstvenog radnog okruženja, posebnu pažnju posvećuje projektima za dobrobit zajednice.

- Turizam je sektor koji je najviše izgubio tokom trajanja pandemije, a svi mi, koliko god mali koraci bili, možemo dati svoj doprinos i pomoći. Kao kompanija, uvijek pomažemo gdje možemo, te smo došli na ideju da kroz naše društvene mreže pokrenemo izazov #putuj387 s ciljem informisanja javnosti o svim prelijepim lokacijama koje vrijedi posjetiti. Bosna i Hercegovina nije samo Baščaršija, Stari Most u Mostaru, Gospodska ulica u Banjoj Luci ili Počitelj... u njoj ima još mnogo sjajnih destinacija koje su nepravedno zapostavljene - kazali su iz kompanije Atlantbh.

U izazov su se prvo uključile kompanije iz IT industrije, a potom i kompanije iz ostalih industrija, te javne ličnosti, uključujući ambasadore i poznate sportiste, kao i više od 300 Bosanaca i Hercegovaca koji žele učiniti nešto dobro za naš turizam.

- Preko 20 godina radimo za neke od najvećih kompanija na svijetu i kroz svoje poslovanje dokazujemo ogromni potencijal koji Bosna i Hercegovina ima u svakom pogledu. U našem slučaju to su genijalni mladi ljudi koji kreiraju čuda kroz razvoj softvera. Međutim, naša zemlja nudi mnogo više, posebno u pogledu turizma. Postoji toliko prirodnih ljepota i fantastičnih lokacija o kojima se ne priča puno i koje nikada nisu dosegle svoj puni potencijal. Upravo to nam je bila motivacija za pokretanje ovakvog izazova. Želimo podržati domaće i svima pokazati šta ustvari BiH ima za ponuditi - rekao je Milad Čerkić, CEO kompanije.

Da biste učestvovali u izazovu, sve što treba da uradite je da objavite fotošopiranu ili pravu fotografiju, šta god vam je zabavnije, na vaš Instagram ili Facebook profil, sa neke lokacije u Bosni i Hercegovini koju smatrate da je posebna ili da zaslužuje više pažnje. Nakon toga treba da nominujete i tri vaša prijatelja da učine isto i da koristite hashtag #putuj387. (Klix)