230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Zeleni je to zaslužio - Veliki čovjek, psiholog, pedagog, sportista, čista duša...

Trebinjski umjetnik Miloš Narančić upravo je u krugu OŠ „Vuk Karadžić“ završio mural posvećen Draganu Zelenoviću, nastavniku fizičkog vaspitanja koga pamte mnoge generacije ove školske ustanove.

200602 zeleni

Zelenović je preminuo prije dvije godine, a za mnoge je bio nastavnik, drug i roditelj, koji je radni vijek proveo u školi uz koju je i nacrtan mural.

Na ovaj način učesnici ovog umjetničkog projekta žele da sačuvaju uspomenu na preminulog nastavnika, a mi izdvajamo par od mnogobrojnih komentara na društvenim mrežama povodom pojavljivanja murala:

- Ovaj ČOVJEК je nama bio i otac i drug i nastavnik, nalazio se u svim tim ulogama dostojanstveno i uvijek. Disciplinom nas je vaspitavao i u ime moje i svih generacija veliko mu hvala. Ovakvog ČOVJEКA nikada ne treba zaboraviti, biće u našim srcima uvijek. Vječna mu slava.

- Zeleni je to zaslužio. Veliki čovjek, psiholog, pedagog, sportista, čista duša... Neizbrisivi trag ostavio na sve nas, a ima nas...

200602 zeleni1

Organizatori se ovom prilikom zahvaljuju Milošu Narančiću na izvanredno odrađenom poslu oko izrade murala. Veliko hvala ide i lokalnoj piceriji Mexico koja je pokrila sve finansije. Poličani se zahvaljuju i ostalima koji su učestvovali u ovom projektu na bilo koji način, i pozivaju sve, da u prvu NEDELJU, koju vrijeme dopusti da dođu na druženje i evociranje uspomena na voljenog Nastavnika uz svojevrsnu poruku: 

"Sa ovim grafitom, naša priča nije završena, radiće se i čuvati stadion, da blista kao nekada".