230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Кonzul Srbije u Srpskoj u oproštajnoj posjeti Trebinju 

„Privodeći kraju mandat generalnog konzula Republike Srbije u Republici Srpskoj, imao sam potrebu da dođem u oproštajnu posjetu Hercegovini i posebno Trebinju koje smatram svojevrsnim centrom pameti, duhovnosti i gospodstva,“ riječi su generalnog konzula Republike Srbije u Republici Srpskoj Vladimira Nikolića koji boravi u oproštajnoj posjeti Hercegovini i Trebinju.

200610 konzul

Na sastanku, koji je ovim povodom danas održan sa gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem i generalnim direktorom Elektroprivrede Republike Srpske Lukom Petrovićem, konzul je razmijenio utiske o dosadašnjoj saradnji, ocijenjujući da je ona bila vrlo uspješna i da je dala pozitivne rezultate.
Jedan od tih rezultata, kako konzul ističe, svakako jeste i osnivanje konzularne kancelarije Republike Srbije u Trebinju, koja je otvorena 2018. godine.
„Naročito mi je zadovoljstvo što je Srbija ovde, tokom mog mandata, otvorila konzularnu kancelariju koja će i u godinama pred nama biti na usluzi svim stanovnicima Hercegovine,“ kaže Nikolić.
Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić zahvalio se danas konzulu na profesionalnom i ličnom zalaganju tokom diplomatskog rada: „Zahvaljujem se na veoma dobroj saradnji i naporima koje je konzul Nikolić učinio da se konzularna kancelarija Srbije otvori u Trebinju, kao i na prijateljskom odnosu koji je gospodin Nikolić pokazao prema gradu Trebinju i svim građanima Hercegovine.“
Generalni direktor EPRS i prethodni gradonačelnik Trebinja Luka Petrović istakao je da „Trebinje duguje trajnu zahvalnost konzulu Nikoliću za njegov predan rad i posvećenost otvarnju konzularne kancelarije u Trebinju, kao i razvoju diplomatskih odnosa sa Republikom Srbijom“. Petrović je dodao da su otvaranjem konzularne kancelarije u Trebinju olakšane brojne administrativne procedure za naše građane koji imaju državljanstvo Republike Srbije, kao i druge procedure iz domena konzularnih poslova za sve građane Hercegovine.