230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Zašto je noćni život zaboravljen u Republici Srpskoj?!

Nakon stabilizacije pandemije virusa Covid-19, sve države regiona ublažile su mjere zabrane kretanja i okupljanja, počeli su sa radom kafići, restorani, tržni centri, kozmetički i frizerski saloni, kao i svi objekti ugostiteljskog i usložnog sadržaja.

200616 nocni

Sa početkom juna sve države regiona, kao i neke evropske i svjetske države koje su najjače bile pogođene pandemijom korona virusa, poput Španije, Kine i nekih dijelova Italije, odobrile su rad noćnih klubova.

Kada govorimo o BiH, Federacija kao i Brčko distrikt, takođe se pridržavaju modela ostalih država, te je noćni život sada već u punoj snazi, dok je Republika Srpska jedini entitet u regionu koji i dalje drži najstrožije mjere zabrane, iako je u prethodnim mjesecima najmanji broj zaraženih bio baš ovdje.

Ovaj problem i nepravda ujedinila je predstavnike svih noćnih klubova i kafana u RS, od kojih je većina već sada na ivici egzistencije, nakon više od tri mjeseca zabrane rada. Porodice svih zaposlenih u klubovima, kao i svi njihovi dobavljači i saradnici, trpe velike gubitke, dok stanovnici RS masovno odlaze u Federaciju, Hrvatsku ili Srbiju i tamo ostavljaju svoj novac, a kafići u Republici Srpskoj preuzimaju ulogu klubova, te se sada sve češće u njima organizuju dnevne žurke sa prekomjernim brojem ljudi.

Stoga, predstavnici noćnih klubova i kafana zahtjevaju ublažavanje mjera i traže ukidanje zabrane rada!

Ovu inicijativu podržali su i svi predstavnici svečanih i svadbenih salona, koji takođe u ovom trenutku trpe nemjerljive gubitke nakon otkazivanja svih svadbi, proslava, seminara i konferencija koje su bile zakazane u ovom periodu, kao i svih svečanosti koje su bile planirane tokom ljeta, jer se ni ne pominje ublažavanje mjera.

"U svakom kafiću po danu je preko 50 ljudi, pa ne vidimo koja je razlika da tako bude i iza 23:00", riječi su nezadovoljnih ugostitelja koji nam šalju ovo saopštenje.