230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Turistički biser Srpske čeka goste

Četiri hotela i tri turističke agencije sa područja Trebinja za sada su se prijavili za korištenje turističkih vaučera, i to je samo početak u ovom gradu, izjavio je direktor Turističke organizacije Trebinja Marko Radić.

200622 trebinjeizvazduha

Radić je pojasnio da su vaučeri predviđeni za osobe koje imaju prebivalište na teritoriji Republike Srpske, a koriste se izvan mjesta stanovanja.

"Ukoliko se individualno koristi vaučer moraju se ostvariti minimalno tri noćenja, ukoliko se koristi u paru onda su četiri noćenja, i to sve u jednom smještajnom objektu. Treća opcija je da se pravi aranžman putem turističke agencije", naveo je Radić.

On je dodao da je ubijeđen da će dosta građana Srpske svoje vaučere iskoristiti upravo u Trebinju, jer je "ovaj grad sam po sebi pravi turistički biser stvoren za uživanje".

Jedan od prijavljenih trebinjskih hotela u kome se mogu iskoristiti vaučeri je i hotel "Nar".

Marketing menadžer ovoga hotela Milica Nosović rekla je da je hotel spreman za goste, te da su vaučeri koje je pokrenula Vlada Srpske pun pogodak i dodala da su se baš zato i prijavili za učešće u ovom programu.

"`Nar` je od centra grada udaljen svega 800 metara, izmješten je iz gradske vreve i gužve tako da omogućava ugodan boravak. Posjedujemo vinski bar u kome su izložena poznata trebinjska vina i restoran u kojem se služe tradicionalna hercegovačka jela i pića", istakla je Nosovićeva.

Turistička agencija "Herc travel" iz Trebinja ima odobrenje nadležnog Ministarstva da sprovodi paket-aranžmane za građane koji koriste turistički vaučer na nivou Republike Srpske.

Vlasnik ove agencije Špiro Čečur rekao je da će se ova agencija potruditi da za goste izabere ono najbolje.

"Cijena aranžmana za građane umanjuje se za vrijednost vaučera, odnosno za 100 КM i te troškove refundira Vlada nama turističkim agencijama", dodao je Čečur.

Turistički vaučeri koje dodjeljuje Vlada Republike Srpske mogu se iskoristiti do 15. novembra. (Srna)