230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

APEL: Pridržavanjem preventivnih mjera čuvamo hiljade radnih mjesta

Udruženje poslodavaca turizma i ugostiteljstva Republike Srpske apeluje na goste, i sve građane da se pridržavaju zvaničnih preporuka i preventivnih mjera u borbi protiv virusa korona, kako ponovo ne bismo došli u situaciju restrikcija i ograničavanja u radu, što bi, sigurni smo, ugrozilo hiljade radnih mjesta u Repulici Srpskoj.

160528 platani

- Uvođenje eventualnih restriktivnih mjera u uslužnoj oblasti prodaje smještaja, hrane i pića, poslodavci bi teško preživjeli. Kada je riječ o ugostiteljstvu i turizmu, Vlada Republike Srpske i JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske, u skladu sa svojim mogućnostima, uradili su dobar posao i nadamo se da će tako biti i u buduće jer samo zajedno možemo pobijediti virus korona i sačuvati hiljade radnih mjesta, rekao je Dalibor Šajić, predsjednik Udruženja poslodavaca turizma i ugostiteljstva Republike Srpske (HORECA RS) koje djeluje pri Uniji udruženja poslodavaca Republike Srpske.

U ovom trenutku jedini cilj svih poslodavaca u oblasti ugostiteljstva i turizma je očuvanje radnih mjesta i gotovo svi su svjesni da u ovoj godini od profita neće biti ništa, ali smo sigurni da uz poštovanje mjera, saradnju između poslodavaca i Vlade Republike Srpske te socijalni dijalog sa radnicima, već za nekoliko mjeseci možemo doći do normalnog poslovanja koje je bilo prije virusa korona. Preudslov za to je dijalog i poštovanje preporuka, što u ovom trenutku treba da bude prioritet kako za poslodavce, tako i za radnike i sve građane Republike Srpske.