230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

OK Fest karavan za vikend u Trebinju

Za vikend koji je pred nama, 31. oktobra – 01. novembra, OK team će u saradnji sa Kulturnim centrom Trebinje realizovati program OK Fest karavana.

201023 okfest

Riječ je o projektu koji je OK team pokrenuo sa namjerom i željom da što kvalitetnije promoviše planirani i najavljeni program festivala za 2021. godinu, te u partnerstvu na institucijama kulture u Republici Srpskoj i BiH stvori kvalitetan kulturni sadržaj koji će istovremeno vratiti program i publiku u ove ustanove. Namjera istoga je da „probudi“ i „osvježi“ kulturne sadržaje u našoj zemlji, koji su gotovo upotpunosti obustavljeni tokom većeg dijela 2020. godine, zbog posljedica pandemije korona virusa.

Stanice OK Fest karavana su one sredine iz kojih dolazi najveći broj posjetilaca na Tjentište, kako bi im na taj način pružili zahvalnost za ukazano povjerenje tokom 6 godina postojanja festivala, ali i kako bi im u vrijeme krize izazvane pojavom korona virusa donijeli dašak Tjentišta i festivala u njihov grad. Kompletan program sprovodi se u skladu sa svim epidemiološkim mjerama koje su u trenutku realizacije istoga na snazi.

Nakon Foče, gdje je projekat uspješno realizovan sledeća stanica je Trebinje gdje nas u subotu 31. oktobra u trebinjskom Rock baru Underground u 12:00 očekuje promocija knjige „Bunt dece socijalizma“, autora Dušana Vesića, koja donosi priču o prvoj generaciji bendova novog talasa jugoslovenske rock kulture.

Istoga dana u 19:00 biće i zvanično otvorena izložba fotografija „OK Fest retrospektiva“, autora Vedrana Ševčuka i Marka Ristića u Galeriji Kulturnog centra Trebinje. Nakon svečanog otvaranja, od 20:00 u Pozorišnoj sali Kulturnog centra očekuje nas koncert Nenada Marića, alias Kralj Čačka koji će nastupiti u solo/duo varijanti. Njegova muzika predstavlja mješavinu jazza, bluesa, rock 'n' rolla i šansone i ne tako rijetko, mnogi ga porede sa velikanom Tomom Waitsom.

Nedjelja 01. novembar od 18:00 rezervisana je za projekciju filma „Tusta“, režisera Andreja Korovljeva. Riječ je o dokumentarnom filmu o najvećem frontmenu ex-Yu punk-rock scene, čovjeku koji je prerastao muziku i postao simbol slobodnog mišljenja i zdravog razuma – Branku Črnac Tusti, frontmenu benda KUD Idijoti. Od 20:00 očekuje nas projekcija filma „Nebeska tema – priča o Vladi Divljanu“, režisera Mladena Matičevića sa elementima igranog filma.

Kompletan progam izvodi se u skladu sa epidemiološkim mjerama koje su na snazi. Ulaz je besplatan, broj mjesta ograničen, a ulaznice se mogu preuzeti na biletarnici Kulturnog centra Trebinje.

Ne propustite zanimljive sadržaje koji donosimo u vaš grad. Pridružite se Nektar OK Fest karavanu, prisjetimo se najljepših momenata sa Tjentišta, i pripremimo se za novo zajedničko druženje i poglavlje Nektar OK Festa 2021, koje nas očekuje 16/17/18 jula 2021. u Nacionalnom parku Sutjeska.