181011 dineco kuhinje baner 200601 market99 baner

  • 150123 baner apis3
  • 150123 baner apis2
  • 150123 baner apis1

200701 banerosandic  200608 eko centar usce 170901 best baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Trebinjac u novoj komisiji za Futsal RS

Futsal takmičenja Republike Srpske trebala bi uskoro da krenu, pomalo i u tišini. Lige su formirane, a ove godine će se igrati dvije Prve lige Republike Srpske, te tri Druge lige Republike Srpske.

IMG 0001 copy

Osnovano je nekoliko novih klubova, pa će tako na drugoligšakom "Zapadu" debitantski nastup imati KMF Kneževo i UKMF Student, na "istoku" će to biti KMF Kalinovik, dok će na "Centru" to biti definitivno KMF Radnik, a s obzirom na to da je ovo i jedina liga koja još uvijek nema raspored onda ćemo sačekati da vidimo da li će još neko igrati.

Ono što je također još prošlo u tišini jeste nova Komisija za futsal FSRS, koja je formirana nakon Izbora u FSRS. Protekla komisija nije odradila mnogo toga za futsal. Nisu se oni, nažalost, mnogo ni pitali, osim što su starom rukovodstvu FSRS bili samo formalni potpisnici odluka, te su često ulazili u sukobe sa klubovima. Sve je to na kraju kuliminiralo sada već čuvenim bojkotom klubova, pa i oduzimanjem bodova.

Nova komisija, nadamo se, uradiće mnogo bolje stvari za futsal u Republici Srpskoj, zajedno sa novim rukovodstvom FSRS. Predsjednik komsije je Nemanja Jovičić, dobro poznato ime ljubiteljima futsala, nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine i član nekadašnjeg KMF Banja Luka koji je u sezonama 2005/06 i 06/07 bio prvak Republike Srpske, te trećeplasirani u BiH, dok su u Kupu BiH dva puta igrali polufinale. Pored njega, u komisiji za futsal je i Trebinjac, Mitar Vukanović, ima koje u svijetu futsala ne treba puno predstavljati, čovjek čije se ime veže za uspjehe trebinjskog Leotara, bivši reprezentativac BiH, član stručnog štaba reprezentacije BiH, učesnik Lige prvaka sa Leotarom, višestruki prvak Republike Srpske i Bosne i Hercegovine... Osim njih dvojice, član komisije je i Igor Šarić, dugogodišnji futsal radnik iz Prnjavora i trener KMF Obilić.

Pred njima će biti dosta izazova, naročito u vrijeme pandemije koronavirusa i post pandemijskom periodu, gdje bi trebali omogućiti da futsal poslije godina stagnacije sada krene uzlaznom putanjom i u Republici Srpskoj. (Sportdc)