230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Uspjeh mlade Trebinjke na Sajmu inovacija

U ovim izbornim i covid vremenima dobro je napomenuti uspjeh mlade trebinjke i uspješnog inovatora, koji su ostvarili na upravo završenom regionalnom sajmu inovacija SARAJEVO, gdje su virtuelno predstavljeni inovativni radovi iz svih republika Ex Yu.

201126 babalj

Na sajmu je registrovano 1.216 registrovanih posjetilaca iz čak 32 države.

Među nagrađenim radovima je i srpski inovativni projekat "Ekološki primjenjiva tehnologija za proizvodnju gelnih premaza i protivpožarnih materijala koristeći bio-obnovljive i otporne materijale", autora Aleksandra Martinovića. Bila je predstavljena video zapisom u trajanju od 9 minuta, a veoma zrelo i stručno ga je prezentovala naša mlada sugrađanka Jovanka Kovačina.
Nakon prezentacije u direktno joj se obratio član žirija, takođe Trebinjac Borko Babalj.
Tu je tek Jovanka pokazala veliko znanje, čime je vrlo uspješno prezentovala rad, što joj je Babalj javno i priznao. To njeno predstavljanje je uveliko doprinjelo da taj rad bude nagrađen i četvrti po ocjeni od 36 radova koji su bili u konkurenciji.

Da pomenemo da je Babalj jedini bio član žirija iz Bosne i Hercegovine, ispred koje je ocjenio sve radove, izuzev onih iz Bosne i Hercegovine.

Sajam je bio veoma uspješan i od sada će se stalno odvijati u ovom formatu.