230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Realizovana akcija "Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima" u Trebinju

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje su danas zajedno sa Auto-moto društvom „Hercegovina“, u ul. Trebinjskih brigada u Trebinju realizovali preventivnu akciju u saobraćaju pod nazivom „Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima“.

201126 amsrs

Radnici Auto-moto društva su vršili preventivne kontrole ispravnosti uređaja na motornim vozilima i njihove pripremljenosti za vožnju u zimskim uslovima. Vozači su imali priliku da provjere viskozitet kočione tečnosti, rashladne tečnosti, dubinu gazećeg sloja prenumatika, svjetlosno-signalne uređaje, plinske instalacije i da izvrše kontrolu opreme i pribora vozila.

Republička preventivna kampanja „Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima 2020“ ima za cilj da poveća ukupan stepen bezbjednosti u saobraćaju i smanji broj saobraćajnih nezgoda koje nastaju zbog nepravilne pripreme vozila za zimske uslove vožnje i načina vožnje u zimskim uslovima.

Vozačima su tokom kampanje kao poklon podijeljeni osvježivači prostora u vozilu, grebalice za led, servisne knjižice i određeni broj letaka kojima je objašnjen način vožnje u zimskim uslovima i priprema vozila za zimske uslove vožnje koji su zajednički izradili AMS RS i MUP RS.

Aktivnost je preventivno-bezbjedonosnog karaktera i ne sadrži represivne mjere prema vozačima vozila na kojima se utvrde neispravnosti pojedinih uređaja koji su predmet kontrole u toku trajanja akcije. Кontrola vozila će se obavljati metodom slučajnog odabira.

Ova akcija će se danas realizovati u Bileći, od 12,00 do 14,00 časova u ul. Srpske vojske.

U Gacku i Nevesinju akcija će se realizovati 27. novembra 2020. godine, u Gacku od 08,00 do 10,00 časova, a u Nevesinju od 11,00 do 13,00 časova.