230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Ukinuta jedina autobuska linija od Ljubinja do Trebinja

31.03.2011. Jedina autobuska linija od Ljubinja do Trebinja ponovo je ukinuta. Svjetlana Martinović, vlasnica preduzeća "Pelim-ko", koje je minibusom održavalo ovu liniju, odlučila je, kaže, da zbog ekonomske neisplativosti odustane od ove linije.

110331-autobuska_stanica_Trebinje

Građani koji su redovno koristili ovu liniju govore da je zainteresovanih putnika uvijek bilo, naročito u oblasti Popovog polja. Najviše je među putnicima bilo učenika koji su saobraćali do Trebinja i radnika koji su odlazili na posao. Sada su kao odsječeni od svijeta.

Martinovićeva naglašava da je firmu preuzela od svoga brata i da je godinama muku mučila sa subvencijama, koje, iako je dogovoreno da budu u visini od dvije trećine od opštine Trebinje i jedna trećina iz Ljubinja, firma opstala samo zahvaljući naporima načelnika Trebinja Dobroslava Ćuka, a da je prvi čovjek Ljubinja Vesko Budinčić samo obećavao.

"Firmu sam prodala, ali u roku od nekoliko dana kreće novi prevoznik, za koga mogu da kažem da je angažovan opet zahvaljujući podršci Ćuka, koji je, zajedno sa cijelom svojom administracijom, uvijek bio jedina podrška da ova linija ne bude ugašena", tvrdi Martinovićeva.

Ćuk kaže da je opština Trebinje svoj dio od 1.000 maraka čak i povećala na 1.200 samo da linija opstane.

"S obzirom na to da ovu oblast ne pokrivaju ni gradske, a evo ni međugradske linije, ja sam još prije dvije godine predložio da se načelnici opština Trebinje i Ljubinje dogovore o eventualnim subvencijama, ili bilo kojem drugom načinu rješavanja problema", podsjetio je Ćuk.

On je potvrdio da će uskoro liniju preuzeti trebinjsko preduzeće "Ušće prevoz", jer građani ne smiju da trpe.

Persa Klimenta, predsjednik SO Ljubinje, je rekla da je na sjednici lokalnog parlamenta odlučeno da iz budžeta opštine bude odobreno 6.000 maraka na ime godišnje subvencije ove linije.

I ona je saglasna da nova linija, kada su opština Ljubinje i njihova izdvajanja u pitanju, može da počne odmah sutra. Iako se nastavak vožnje na ovoj liniji očekuje, za sada je neizvjesno kada će to tačno biti i kolika će biti cijena karte.

(Nezavisne)