230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Udruženje "Bebe" na dobrom putu ka ostvarenju ciljeva

Trebinje 01.04.2011. Udruženje porodica za probleme sa sterilitetom "Bebe" koje je juče obilježilo godišnjicu postojanja, održalo je informativno edukativni skup pod nazivom "Korak do sna", a na temu zaštite zdravlja i liječenja steriliteta i vantjelesne oplodnje, kojem je prisutvovalo oko 100 ljudi.

110331-bebe_082

Skup je prva pozdravila predsjednica Udruženja Snežana Misita i sa velikim zadovoljstvom istakla da su 4 bračna para koji su članovi ovog udruženja postali roditelji. Sa ciljem da će se ovaj trend i nastaviti i u narednim godinama i mnogim roditeljima vratiti osmijeh na lice, organizovan i ovaj današnji skup.

"Udruženje porodica sa problemom steriliteta "Bebe" iz Trebinja, kroz saradnju porodica i stručnjaka koji se bave ovom problematikom, pomaže porodicama da lakše riješe problem steriliteta i ostvare proširenje porodice.  U Udruženju Imamo 5 beba do sada, na šta smo vrlo ponosni i sretni, dobili smo od opštine Trebinje novčanu pomoć od 10.000 KM, koja će nam puno značiti u daljem radu.

Glavni cilj udruženja je da pošaljemo što veći broj bračnih parova na vantjelesnu oplodnju o trošku udruženja, jer smo svi u većini slučajeva nemoćni da finansiramo skupe procedure koje su potrebne za ovu vrstu medicinskih zahvata", navela je za Lokoportal predsjednica udruženja "BEBE" Snežana Misita.

Udruženje "Bebe" smatra da je svojim radom i zalaganjem i sa podrškom opštine Trebinje, mnogih prijateljskih firmi iz Trebinja i okruženja i eminentnih stručnjaka iz ove oblasti,  na dobrom putu ka ostvarivanju svojih ciljeva, a to je naravno proširenje porodice i BEBE.

Na skupu su bili prisutni i predstavnici opštine Trebinje, biolozi i doktori, stručnjaci iz oblasti medicine koja se bavi reproduktivnim zdravljem i problemima neplodnosti kod žena i mučkaraca.

110331-bebe_109

Između ostalih skupu se obratio i dr. Luka Anđelić, inače rođeni Trebinjac koji sada živi i radi u Subotici, koji je skupu predstavio svoj projekat pod nazivom "Razvoj minimalno invanzivne hirurgije radi očuvanja fertilne sposobnosti kod žena", u kojoj je objasnio procedure i operacije koje uz pomoć najnovijih tehnologija u mnogome pomažu ženama koje imaju problema sa plodnosti, i koji će u budućnosti biti u bliskoj saradnji sa Udruženjem i Trebinjskom bolnicom, kako bi zajednički radili na i rješavanju navedenih problema.

110331-bebe_113

Skupu su se obratili i  dr. Slobodan Hajder - Muški sterilitet , Doc.dr. Sanja Sibinčić - Vantjelesna oplodnja, Valerija Lakić predsjednica Fonda zdravstvenog osiguranja Trebinje i ostali eminentni stručnjaci iz ove oblasti medicine, koji su prije svega informisali sve prustutne o pravima i procedurama vantjelesne oplodnje, jer je još uvijek dosta neinformisanih pacijenata koji ne znaju svoja prava i mogućnosti pri liječenju ovih problema.

110331-bebe_100