230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Premijer i ministri u posjeti Hercegovini

Predsjednik Vlade Republike Srpske /RS/ Aleksandar Džombić i ministri počinju sutra dvodnevnu posjetu hercegovačkim opštinama u okviru koje će u utorak, 19. aprila u Trebinju biti održana 4. tematska sjednica Vlade na kojoj će biti prezentovan projekat hidroelektrane "Dabar".

101227-het_034

Premijer Džombić i ministri sutra, prvog dana posjete Hercegovini, razgovaraće sa načelnicima opština i posjetiti privredne subjekte na području Hercegovine, saopšteno je iz Biroa za odnose sa javnošću Vlade RS.

Sutra u 12.00 časova predsjednik Vlade Aleksandar Džombić, potpredsjednici Anton Kasipović i Džerard Selman, te ministar finansija Zoran Tegeltija razgovaraće sa načelnikom opštine Trebinje Dobroslavom Ćukom.

Ministar porodice, omladine i sporta RS Nada Tešanović i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Miroslav Milovanović sutra u 12.00 časova sastaće se sa načelnikom opštine Berkovići Rankom Lučićem.

U saopštenju iz Minstarstva navodi se da će Tešanovićeva razgovarati sa Lučićem o stanju u sportu, omladinskom organizovanju, kao i sprovođenju strategije razvoja porodice na području opštine Berkovići. Izjave za novinare predviđene su nakon sastanka.

Sutra u 13.00 časova ministri trgovine i turizma Gorana Zlatković, ekonomskih odnosa i regionalne saradnje Željka Cvijanović i zdravlja i socijalne zaštite Ranko Škrbić razgovaraće sa načelnikom opštine Nevesinje Branislavom Mikovićem.

Zlatkovićeva će sa Mikovićem razgovarati o realizaciji projekata iz razvojnog programa, proivrednom razvoju i privrednim potencijalima opštine. Nakon sastanka predviđene su izjave za novinare.

Ministar za izbjeglice i raseljena lica Davor Čordaš sutra u 11.00 časova sastaće se sa načelnikom opštine Istočni Mostar Radovanom Palavestrom.

U 9.00 časova ministri pravde Džerard Selman i finansija Zoran Tegeltija razgovaraće sa načelnikom opštine Ljubinje Veskom Budinčićem.

Ministri za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić i rada i boračko-invalidske zaštite Petar Đokić razgovaraće sutra u 14.00 časova sa načelnikom opštine Bileća Draganom Babićem.

Ministri uprave i lokalne samouprave Lejla Rešić i industrije, energetike i razvoja Željko Kovačević sastaće se u 14.00 časova sa načelnikom opštine Gacko Milanom Radmilovićem sa kojim će razgovarati o aktuelnoj situaciji u ovom dijelu Srpske.

Premijer Srpske i članovi Vlade sutra u 19.00 časova prisustvovaće otvaranju izložbe "Koraci" u Muzeju Hercegovine u Trebinju.

U saopštenju iz Ministarstva prosvjete i kulture RS navodi se da će ministar Kasipović u utorak, 19. aprila u 9.00 časova posjetiti Studentski centar u Trebinju.