230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Nevesinje: Nova bolnica do kraja godine

Nevesinje, 18.04.2011. Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske /RS/ Ranko Škrbić procijenio je danas da bi nova bolnica u Nevesinju mogla biti završena do kraja godine i najavio da će biti opremljena savremenom dijagnostičkom opremom, ultrazvučnim i rentgen aparatima.

110418-nevesinje

On je istakao da resorno ministarstvo priprema i projekat opremanja hirurških sala i jedinica intezivne njege u koji će biti uključena i nevesinjska zdravstvena ustanova.

Škrbić je izrazio žaljenje što još nisu završeni zanatski radovi na zgradi nove bolnice.

"Od izvođača radova, trebinjskog 'Neimarstva', tražićemo da se izjasni da li je u mogućnosti da završi preuzete obaveze. Ukoliko dobijemo negativan odgovor Ministarstvo će pronaći druge načine za završetak bolnice, a protiv izvođača ćemo pokrenuti sudski postupak", istakao je Škrbić tokom radne posjete ovoj opštini.

Osim Škrbića, u radnoj posjeti opštini Nevesinje danas su boravili i ministar trgovine i turizma RS Gorana Zlatković i ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Željka Cvijanović. Oni su sa opštinskim rukovodstvom i načelnikom Branislavom Mikovićem razgovarali o aktuelnim privrednim temama, završetku nove bolnice i turističkim potencijalima opštine.

Sastanku je prisustvovao i narodni poslanik iz Nevesinja Ilija Taminxija.

Nakon razgovora u kabinetu načelnika ministri su posjetili Opštu bolnicu i Dom zdravlja Nevesinje.

Načelnik opštine Branislav Miković informisao je ministre o trenutnoj socio-ekonomskoj situaciji u opštini, naglašavajući da je od suštinskog značaja realizacija projekta "Gornji horizonti".

On je zatražio od ministara da se opština Nevesinje, kao specifično geografsko područje, sa visokom nadmorskom visinom i nerazvijenom putnom infrastrukturom, drugačije tretira od drugih lokalnih zajednica, posebno prilikom davanja poljoprivrednih podsticaja.

Ministru trgovine i turizma Gorani Zlatković je sugerisao da se resorno ministarstvo aktivnije uključi prilikom obilježavanja važnih istorijskih datuma i manifestacija u opštini, kao što su "Nevesinjska puška" i "Nevesinjska olimpijada"