230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Trebinju "Zlatna Čaša gostoljublja"

27.04.2011. Međunarodni centar za razvoj i unapređenje ugostiteljstva i turizma SACEN Internešenel dodijelio je danas gradu Trebinju u Republici Srpskoj priznanje „Zlatna čaša gostoljublja", u okviru akcije izbora najuspješnijih u turizmu u Jugoistočnoj Evropi 2010. godine.

110427-tb-platani

Na manifestaciji „Zlatno turističko srce" kojoj je prisustvovala i ministar trgovine i turizma Republike Srpske Gorana Zlatković, nagradu je primio načelnik opštine Trebinje Dobroslav Ćuk, koji je rekao da je Trebinje ponosno i zahvalno na prestižnom priznanju.

"Trebinje izrasta u jedinstvenu turističku destinaciju i uz ranije stvoreni imidž mjesta koje proizvodi najjeftiniju čistu energiju sve više postaje prepoznatljivo kao sredina koja pruža najkvalitetniji, zdrav i aktivan život, nudi najzanimljiviji odmor, proizvodi najbolje vino i ekološki najzdraviju hranu u RS, BiH, na Balkanu i u jugoističnoj Evropi", rekao je Ćuk na svečanosti u beogradskom Hotelu „Kontinental".

Zlatkovićeva je prije početka svečane dodjele nagrada izjavila da je priznanje Trebinju veliko priznanje ne samo za opštinu, nego i za Vladu Srpske i za Republiku Srspku.

„Vlada će i u narednom periodu podržati svaku aktivnost koju budu preduzimale opština Trebinje i Turistička organizacija Trebinja u cilju što bolje prezentacije ove turističke destinacije", poručila je Zlatkovićeva.

Ona je izrazila očekivanje da će priznanje Trebinju pozitivno uticati na sveukupne rezultate u oblasti turizma u Republici Srpskoj.

Predsjednik SACEN Internešenela Dragan Gligorijević objasnio je da su priznanja „Turističko srce" jedno od najuglednijih strukovnih priznanja koje se tradicionalno dodjeljuje kao kruna godišnje turističke akcije „Biramo najuspešnije u Jugoistočnoj Evropi.

Ovogodišnje pobjednike je, prema Gligorijevićevim riječima, jednoglasno izabrao međunarodni žiri nakon obilaska Turske, Rumunije, Bugarske, Makedonije, BiH, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Albanije, Kipra, Tunisa, Malte i Grčke.

„Region jugoistočne Evrope se sve više pojavljuje kao jedinstvena ponuda i destinacija, koja do skora nije bila zajednička. Uspjeli smo da pravu ideju, koja je jako moćna, u dobro vrijeme realizujemo", rekao je Gligorijević novinarima iz RS uoči dodjele priznanja.

Priznanje ambasadora turizma i sporta pripalo je Vladi Divcu.

Priznanje "Zlatno turističko pero Jugoistočne Evrope" dobio je Slobodan Mičić za televizijske putopise „Svet na dlanu" – Kon Tiki Travel, a priznanje šampion medija – informisanja u oblasti turizma je televizija "Pink" iz Beograda.