230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

FK Velež – FK Leotar 0:2 (0:1)

Odličnu utakmicu su u Mostaru juče odigrali Velež i Leotar, a pobjedu su upisali gosti iz Trebinja koji su slavili rezultatom 2:0.

110501-leo-velez

Velež je odlično otvorio utakmicu, redale su se šanse pred golom Boška Milenkovića, ali je golman Trebinjaca bio sjajan. U 19. minuti je ponajbolji igrač  Veleža u ovoj sezoni Ševko Okić mogao dovesti svoj tim u prednost, ali je promašio penakl kojeg je sam izborio.

U 30. minuti novi penal za Velež i nova prilika za vodstvo. Mladi Mirza Ćemalović je izborio najstrožu kaznu, ali je Boško Milenković odbranio udarac iskusnom Dženanu Zaimoviću. Osam minuta kasnije uslijedila je kazna za promašene penale.

Kujundžić je bio najprisebniji pred golom domaćih i doveo je Leotar u vodstvo. Nakon toga je tempo utakmice malo opao, a nakon nekoliko solidnih prilika Veleža nova kazna je uslijedila u 68. minuti.

Darko Vranešević je udarcem glavom matirao Emira Hadžiđulbića i tada je bilo riješeno pitanje pobjednika. Do kraja je Velež pokušavao doći makar do boda, ali nije uspio.

Velež: Hadžiđulbić, Stokić, Kajtaz, Gančev, Kazazić, Zaimović, Velagić, Demić (78. Remetić), Rovčanin (od 68. Duraković), Okić, Ćemalović (od 60. min Zolj).

Leotar: Milenković, Vučinić, Dreč, Vranešević, Šaraba, Delić, Kokić, Mandić, Andrić, Majranović, Kujundzić.