230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

U Agrokoopu stara priča novi direktor

Trebinje, 10.05.2011. Direktor trebinjskog preduzeća "Agrokoop" Risto Drobnjak smijenjen je, a na njegovo mjesto izabran je Nevenko Kulač.

110510-agrokop_002

"Agrokoop" radnicima duguje 11 plata, a zbog neizmirenih obaveza prema državi Poreska uprava Republike Srpske blokirala je račune ove firme u septembru prošle godine.

Predsjednik Sindikata poljoprivrede i prehrambene industrije RS Jovan Jovanović potvrdio je da je "Agrokop" u veoma teškoj situaciji, te izrazio nadu da ovo preduzeće neće otići u stečaj.

"Tačno je da se radnicima u ovom preduzeću duguje više plata, međutim, rukovodstvo je uvijek smirivalo situaciju dajući obećanja koja nisu ispoštovana", rekao je Jovanović, podsjećajući da su radnici najavili štrajk koji je trenutno zamrznut zbog novih obećanja i isplata zarada.

Prema njegovim riječima, Granski sindikat će pratiti situaciju i reagovati po potrebi.

Predsjednik Sindikata radnika "Agrokoopa" Goran Fržović ističe da su radnici gladni i da su dugo čekali da dobiju ono što su zaradili.

"Bili smo više nego strpljivi. Firma nam duguje 11 plata. Ljudi su gledali da sačuvaju radno mjesto i da spasu što se spasiti može, zbog čega nisu štrajkovali", rekao je Fržović, napominjući da je rukovodstvo firme radnicima obećalo da će im u maju biti isplaćene dvije plate, koje bi im pomogle da prežive do deblokade računa.