230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

U Bileći neispravna voda za piće

11.05.2011. Stanovništvo opštine Bileća od danas pije nehlorisanu vodu, jer Vodovod nema novca da kupi hlor, a potrošačima je upućen poziv da prokuvavaju vodu prije upotrebe da ne bi bilo neželjenih posljedica.

110511-Bilecko

Zbog dugovanja za električnu energiju od 2,3 miliona KM račun bilećkog Vodovoda je blokiran krajem oktobra prošle godine.

Direktor Vodovoda Borislav Vukoje izjavio je da nema hlora koji je u posljednje vrijeme pozajmljivan od trebinjskog Vodovoda, navodeći da ni radnicima nisu isplaćene tri plate.

Prema njegovim riječima, iz Nevesinja su dogovorili da im stignu tri boce hlora što je dovoljno za nekoliko dana, ali to nije rješenje za novonastale probleme.

Vukoje kaže da oni nemaju novca za uredno plaćanje električne energije. On je naveo da se naplativost kreće i do 70 odsto, ali je problem u niskoj cijeni vode, a Vodovod nema subvencije za struju od HET-a kao ranije.

Direktor "Elektrohercegovine" Miroslav Krstović kaže da Vodovod Bileća već sedam godina ne plaća dugovanja.

On ističe da je "Elektrohercegovina" spremna da reprogramira dug po povoljnim uslovima i na duži vremenski period ako dobije odobrenje "Elektroprivrede" i resornog ministarstva.

Načelnik opštine Bileća Dragan Babić rekao je da ni u jednom preduzeću od javnog interesa u Srpskoj, kao što je vodovod, računi nisu blokirani uprkos dugovanjima.