230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Trebinje napokon dobija zatvoreni bazen - Ivana razdrmala Trebinjce

Trebinje, 21.05.2011. Već duže vremena u Trebinju se osjeća nasušna potreba nedostatka zatvorenog plivačkog bazena. Ta potreba se posebno osjeća u redovima najboljeg plivačkog kluba u Hercegovini – Leotara, koji ima dugu i uspješnu tradiciju, koja datira još od 1949. godine.

110521-bazen

Svi drugi veći centri imaju takav objekat, pa plivači koriste sve blagodeti koje on za ovaj sport znači, a Trebinjci moraju da idu na pripreme u Dubrovnik i Herceg Novi.

Ova tema ozbiljno je bila u žiži zbivanja na nedavnom prijemu Ivane Ninković, rekorderke BiH, kod načelnika Trebinja dr Dobroslava Ćuka. -„Zaista sam zadovoljna ovim rezultatom u Banjaluci, iako za sada nemamo dobre uslove da treniramo tokom cijele godine. Veći dio godine putujemo u Dubrovnik i Herceg Novi, gdje treniramo u pokrivenim bazenima. Nadam se da će i naš grad uskoro dobiti pokriveni bazen, što će svakako uticati i na rezultate nas plivača u narednom periodu." – istakla je na prijemu Ivana Ninković.

Ivani Ninković i drugim trebinjskim plivačima za afirmaciju trebinjskog sporta tom prilikom načelnik je istakao da je obaveza opštine Trebinja da se plivačima iz Dučićevog grada obezbijede kvalitetnije uslove za rad i postizanje još boljih rezultata.

-„Tu prije svega mislim na zatvoreni bazen koji bi omogućio kvalitetne treninge tokom cijele godine. U ovom trenutku sve činimo i u velikim smo aktivnostima kada je u pitanju izgradnja zatvorenog plivačkog bazena u Trebinju. To će omogućiti našim plivačima i ostalim sportistima da se još kvalitetnije i komfornije bave ovim sportom. Da li će to biti u sklopu zdanja koga treba da napravi gospodin Gavrilo Bobar u Bregovima ili će to biti tamo gdje smo ga ranije planirali u sportskom kompleksu „Banje", o tome ćemo naknadno odlučiti. Važno je da smo zacrtali da se to mora da se desi i da će Trebinje napokon dobiti zatvoreni, pokriveni bazen" – rekao je načelnik dr Dobroslav Ćuk.

-„Balkanska bronza Ivane Ninković ima za nas zlatni sjaj medalje sa svjetskog ranga , kada se u obzir uzmu uslovi u kojima se Ivana pripremala za prvenstvo Balkana " – kaže njen trener Veljko Piljević. Koliko je vrijedan rezultat u Banjaluci, najbolje govore podaci da je ona sa njim izborila pravo nastupa na evropskom prvenstvu u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji i svjetskom prvenstvu za juniorke."- istakao je trener Veljko Piljević.

Tako će, eto, najzad i Trebinje dobiti zatvoreni pokriveni bazen na opšte zadovoljstvo plivača, sportista i građana Trebinja.