230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Najuspješnije karatistkinje Trebinja i RS na prijemu kod načelnika

Trebinje, 24.04.2011. Danas je povodom osvajanja 4 medalje na Svjetskom prvenstvu u karateu, načelnik Opštine Trebinje dr Dobroslav Ćuk ugostio Maju Mirdinju, Dragicu Drapić - nosioce šampionske titule, kao i njihovog trenera Rajka Radulovića.

110524-karatiskinje_054

Načelnik je ovo prilikom čestitao karatistkinjama i njihovom treneru na osvojenim medaljama i istakao kako ovim odličnim rezultatima upotpunjuju bogatu riznicu uspješnosti trebinjskih sportista.

"Opština čini sve da primjeti, isprati i podrži sve dobre rezultate, kao što je to radila do sada i ubuduće će u okviru svojih mogućnosti podržavati ovaj, kao i sve ostale sportove u Trebinju", istakao je načelnik Opštine Trebinje, dr Dobroslav Ćuk.

Ovom prilikom načelnik je šampionkama, uz cvijeće i simboličnu novčanu nagradu, poklonio Monografiju likovnih radova trebinjskog akademika Milorada Ćorovića i muzički CD pod nazivom "Iskrene pjesme", na kojem je muziku i aranžman radio Bobo Vučur u saradnji sa načelnikom Ćukom i poznatim trebinjskim pjevačem Rankom Slijepčevićem.

110524-karatiskinje_073

Karate klub "Leotar +" Trebinje je na Svjetskom prvenstvu u karateu za seniore i seniorke, koji je održan od 21. - 22. maja 2011. godine u Liberecu u Češkoj, nasupio u sastavu: Maja Mirdinja, Dragica Drapić i Đorđo Vuković.

Na ovom prvenstvu su učestvovale ukupno 24 zemlje iz Evrope, Sjeverne i Južne Amerike i Australije.

110524-karatiskinje_030

"Maja Mirdinja i Dragica Drapić su u okviru reprezentacije RS osvojile šampionsku titulu u borbama ekipno i tako povratile titulu Svjetskih prvakinja osvojenu prije četiri godine u Bergamu u Italiji. U finalnom meču, koji je prenosila i Češka televizija, naše reprezentativke pobijedile su reprezentaciju domaćina Češke rezultatom 2:1, a iza sebe ostavile ekipu Italije i Slovačke.

U katama ekipno, ženski tim RS u kojem je nastupila Maja Mirdinja, osvojio je srebrenu medalju, iza ekipe prvaka, Italije, a ispred trećeplasirane Amerike.

Bronzana medalja u katama pojedinačno je do sada najbolji plasman Maje Mirdinje na Svjetskim prvenstvima u disciplini kate. Ispred Maje plasirale su se takmičarke Amerike i Italije.

Dragica Drapić je u borbama u lakoj kategoriji osvojila bronzanu medalju, a u teškoj kategoriji Maja Mirdinja je u borbi za medalju zaustavljena od strane šampionke u toj kategoriji, Čehinje Pecekove, tako da se nažalost nije domogla medalje", naveo je trener Karate kluba "Leotar +" i trener reprezentacije RS, Rajko Radulović.

110524-karatiskinje_018

Trener Radulović se ovom prilikom u svoje ime i u ime takmičara, zahvalio načelniku Ćuku na podršci, kao i na ukazanoj novčanoj pomoći, koja je u ovakvim takmičenjima neophodna, i istakao da će i u budućnosti nastojati da sa medaljama opravdava uloženi novac i povjerenje.

Mladi reprezentativac RS, Đorđo Vuković, je svoj nastup u lakoj kategoriji završio već u prvom kolu. Žrijeb mu nije bio naklonjen, jer se susreo sa iskusnim Talijanskim takmičarom, koji je kasnije postao i finalista i osvojio srebrenu medalju.