230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Srednjovjekovna pijaca u Trebinju

Trebinje, 28.05.2011. Danas je na platou u Starom gradu u 11 sati svečano otvorena "Srednjovjekovna pijaca" na kojoj su predstavljeni stari zanati, rukotvorine i autohtona jela i pića iz tog perioda.

110528-matura_pijaca_222

Srednjovjekovna pijaca je dio projekta koji je realizovan od strane Nevladine organizacije "Ženski centar" Trebinje. Projekat je podržan od strane USAID-a, SIDA i FIRMA Project BiH, a izazvao jako puno interesovanja kao nešto sasvim novo i atraktivno na tržištu.

"U cilju stvaranja novog turističkog brenda Srednjovjekovne pijace, kao dijela turističke ponude Trebinja, u komunikaciji smo sa mnogim turističkim agencijama u regionu, kako bi ovu manifestaciju svrstali u svoju turističku ponudu grada Trebinja.

Ovo je prilika da turistima na što bolji način prezentujemo naše stare načine i običaje i time privučemo što više ljudi u naš grad. Projektom je predviđeno da ova pijaca preraste u tradiconalnu manifestaciju, kako bi turističke agencije mogle da organizuju posjete Trebinju, u vrijeme kada je otvorena naša Srednjovjekovna pijaca", navela je izvršna direktorica Ženskog centra Trebinje, Ljiljana Čičković.

Pijaca će u junu mjesecu biti otvorena 2 puta, u svakih 15 dana, dok će u julu i avgustu biti otvorena svake subote.