230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

10. jubilarna "Mala Olimpijada" vrtića "Carica Milica"

Dječije obdanište „Sveta Evgenija- carica Milica" iz Trebinja proteklog vikenda je na košarkaškim terenima „ Srđan Aleksić" u Bregovima organizovalo tradicionalno takmičenje pod nazivom „Mala olimpijada", na kojoj je u 16 različitih disciplina učestvovalo svih 60 mališana ove vaspitno–obrazovne ustanove.

110530-carica_milica

„Ovo je velika i vrlo važna olimpijada za naše male sportiste koji su se potrudili da nas okupe i na sebi svojstven način zabave" , rekao je otvarajući olimpijadu sveštenik i nadzornik u radu vrtića Aleksandar Ilić , ističući da u ovim igrama nema pobjednika, jer se svi učesnici najiskrenije i sa velikom ljubavlju trude da budu najbolji.

Otac Ilić je pohvalio rad i organizaciju zaposlenih u obdaništu, koji sa vjerom i ljubavlju uče i vaspitavaju djecu, kako bi u svom daljem školovanju bili što uzorniji i napredniji đaci.

U jednoipočasovnom programu mališani su se takmičili u plesu sa balonima, igrama kengura, nošenju štafete, trčanju u džakovima, potezanju konopa, brzom jedenju šampita i drugim disciplinama u kojima su učesnici spontanošću i nepredvidivim reakcijama izmljivali osmijehe i burne aplauze prisutnih roditelja i gostiju.

110530-carica_milica1

110530-carica_milica2

Upravnica vrtića Svetlana Marić kaže da je „mala olimpijada" postala tradicionalna jer se organizuje već jedanaesti put, te dodaje da cilj nije pobjeda već druženje koje označava i kraj jedne školske godine kao i rastanak sa najstarijim polaznicima koji kreću u školu.

„Na ovaj način želimo da se na najljepši način oprostimo od naših šestogodišnjaka i da im poželimo sreću u daljem životu, a svaki njihov uspjeh pratimo i doživljavamo kao lični", istakla je Marićeva.

Ona je podsjetila da je kapacitet obdaništa 60 mališana, od godinu dana do predškolskog uzrasta, napominjući da, za sada, ne planiraju proširenje kapaciteta, jer bi se, kako kaže, zbog brojnosti i malog broja zaposlenih vaspitača izgubio kvalitet rada sa djecom.

Obdanište „Sveta Evgenija carica Milica", koji radi već jedanaestu godinu, je prvi pravoslavni vrtić na prostoru Hercegovine, čiji je osnivač Eparhija Zahumsko hercegovačka i primorska.

110530-carica_milica3

110530-carica_milica4

(Eparhija ZHiP)