230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Svjetski Dan zaštite životne sredine

Povodom Svjetskog Dana zaštite životne sredine (5. jun), Odjeljenje za stambeno komunalne poslove Administrativne službe Opštine Trebinje obavještava javnost o programu obilježavanja ovog datuma.

110601-environment

S ciljem podizanja svijesti javnosti o značaju zaštite životne sredine, Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, zajedno sa Fondom za zaštitu životne sredine, Biroom za odnose s javnošću Vlade Republike Srpske, Ministarstvom prosvjete i kulture RS, UNDP i druge agencije UN u BiH, i ove godine obilježavaju 5.jun, Svjetski dan zažtite životne sredine.

S obzirom da su Ujedinjene nacije 2011.godinu proglasile Međunarodnom godinom šuma, ovogodišnje manifestacije u okviru obilježavanja Svjetskog dana životne sredine posvećene su upravo zaštiti šuma, a moto pod kojim se ovaj datum ove godine obilježava je „Šume – priroda na usluzi".

Opština Trebinje se pridružuje i ovoj, kao i svim ostalim akcijama koje doprinose ljepšem i zdravijem okruženju u kome živimo, tako što će 05.06. (u nedjelju) radnici komunalnog preduzeća obavljati značajne aktivnosti na uređenju grada (košenje, čišćenje, uklanjanje nelegalnih deponija, pranje trgova i ulica....).

Pozivamo građane Trebinja da nam se pridruže u organizaciji obilježavanja Svjetskog dana zaštite životne sredine, tako što će u svojim mjesnim zajednicama organizovati aktivnosti na uređenju okoline. Nadležno opštinsko Odjeljenje obezbjediće prevoz prikupljenog otpada na deponiju.

Molimo građane da se putem predsjednika savjeta mjesnih zajednica Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove obrate sa potrebama u vezi ove akcije.

Takođe, pozivamo udruženja građana, preduzeća, medije i sve zainteresovane da nam se priključe u ovim aktivnostima.

Povodom Svjetskog dana zaštite životne sredine Opština Trebinje će organizovati i prigodan program na Trgu slobode, 05.06 (nedjelja) u 11 časova.

POKAŽIMO ZAJEDNIČKIM AKTIVNOSTIMA NA UREĐENJU NAŠEG GRADA DA VOLIMO NAŠE TREBINJE.