230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Obilježen Svjetski dan zaštite životne sredine

Trebinje, 05.06.2011. Odjeljenje za stambeno komunalne poslove Administrativne službe Opštine Trebinje danas je, povodom 5. juna, Svjetskog dana zaštite životne sredine, organizovalo akciju uređenja grada, u koju je bilo uključeno nekoliko opštinskih službi, organizacija, te građani Trebinja.

110506-ekologija_091

Prema riječima Stevana Bekana, v.d. načelnika Odjeljenja za stambeno komunalne poslove, na inicijativu Ministratva za građevinarstvo, prostorno uređenje i ekologiju RS, Trebinje se i ove godine priključivo regionalnim centrima Srpske koji su Svjetski dan zaštite životne sredine obilježili akcijama na uređenju i čišćenju gradova.
Bekan je istakao da se akcija provodi u saradnji sa Ministarstvom za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, Fondom za zaštitu životne sredine, Biroom za odnose s javnošću Vlade Republike Srpske, Ministarstvom prosvjete i kulture RS, UNDP i drugim agencijama UN.
„Od ranog jutra u akciju su uključene brojne službe i organizacije. Angažovani su izviđači, zaposleni u Komunalnom preduzeću, Centru za gazdovanje kršem i d.o.o. „Porobić", pripadnici vatrogasnih jedinica iz Lastve i Trebinja, te građani koji su se putem mjesnih zajednica odazvali ovoj akciji", kazao je Bekan, dodajući da je današnja akcija obuhvatila čišćene obala Trebišnjice, Gradskog park, divljih deponija, šumskog pojasa na Crkvini, kao i čišćenje zelenih površina i pranje gradskih ulica.

Promotivni dio obilježavanja Svjetskog dana zaštite životne sredine, koji se ove godine, čiji je moto „Šume – priroda na usluzi", održan je u Dučićevoj ulici, na priredbi organizovanoj za najmlađe.
Učesnike akcije i građane Trebinja pozdravio je načelnik Opštine dr Dobroslav Ćuk. Čestutajući Svjetski dan zaštite životne sredine, dr Ćuk je istakao da je Trebinje u vrhu lokalnih zajednica kada su u pitanju rezultati na očuvanju životne sredine.
„Malo je sredina koje imaju sređenu sanitarnu deponiju otpada, savremen prečistač otpadnih voda i drugo. U narednom periodu naša djeca imaće još ugodniju životnu sredinu, mjesto življenja koje će im obezjediti ugodne životne kutke", rekao je dr Ćuk.
Dodajući da će Trebinje i ove godine učestvovati u akciji za izbor najljepšeg kutka u Republici Srpskoj, načelnik Opštine je apelovao na građane da nastave da čuvaju svoju životnu sredinu.
Pjesmom, igrom i recitacijama djeca Trebinja, polaznici trebinjskih vrtića i igraonica, svojim starijim sugrađanima danas su poslala poruku - prirodu niste dobili od vaših očeva, to je blago koje u naslijeđe ostavljate svojoj djeci.