230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Završena Novinarska Kotlićijada - Prvo mjesto osvojila ekipa magazina "Rejting"

Prvo mjesto, na Sedmom prvenstvu novinara BiH u kuvanju lovačkog gulaša u kotliću koje je ovog vikenda održano u Trebinju u konkurenciji od oko 40 ekipa iz cijele BiH, pripalo je ekipi sarajevskog magazina "Rejting".

110716-novinari_086

Ekipa Novinske agencije Srna osvojila je drugo mjesto, a treće ekipa poslovnog portala "eKapija.ba".

Tri prvoplasirane ekipe osvojile su plasman na evropsko prvenstvo u kuvanju lovačkog gulaša u kotliću za novinare koje će ove godine biti održano u Mariboru u Sloveniji.

110716-novinari_083

Osim plasmana na evropsko prvenstvo novinari koji su ove godine prema mišljenju stručnog žirija skuvali najukusniji gulaš od jednog kilograma mesa divljači, a osvojili su i hotelske aranžmane za dvije osobe na različitim turističkim lokacijama u BiH, kao i druge nagrade.

Propozicijama takmičenja u kuvanju lovačkog gulaša u kotliću predviđeno je da svaka novinarska ekipa sastavljena od dva člana skuva gulaš od jednog kilograma srnetine za dva sata i 45 minuta, a stručni žiri ocjenjuje ukus, boju i gustinu čorbe i kuvanost mesa.

110716-novinari_glavna_ulica_013

Osim prigodnog zabavnog programa i takmičenja koje je održano juče u dvorištu Hotela "Leotar" u kojem su novinari i bili smješteni tokom boravka u Trebinju, u okviru trodnevnog prvenstva organizator Hipo Alpe Adria banka za novinare je upriličila obilazak Trebinja i okoline uključujući i neke od najpoznatijih hercegovačkih vinarija i degustaciju kulinarskih specijalita po kojima je poznat ovaj kraj.