230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Ivana putuje za Šangaj

Ivana Ninković, najbolja plivačica PK Leotar i pored svih problema definitivno putuje u Šangaj na 14. Svjetsko prvenstvo u plivanju.

110706-ivana_ninkovic

 

Ivana za Šangaj putuje u petak 22.07., a vraća se prvog avgusta sa reprezentacijom Srbije. Ona će učestvovati u trkama 50 i 100 prsno.

Ova šenaestogodišnjakinja iz Trebinja je na prvenstvu Evrope u juniorskoj konkurenciji, koje je održano u Beogradu od 6 do 10 jula, bila učesnica polufinala u disciplini 50 m prsno.

Ona je proteklog vikenda učestvovala na prvenstvu Bosne i Hercegovine za kadete, omladince i u apsolutnoj kategoriji, koje je održano u Sarajevu, na bazenu „Otoka", gdje je zablistala punim sjajem i okitila se sa sa deset zlatnih medalja u omladinskoj i apsolutnoj konkurenciji Bosne i Hercegovine, i oborila rekord BiH na 100 m prsno sa vremenom 1:15,31 u omaldinskoj i apsolutnoj kategoriji..

Ivana će na Svetskom prvenstvu u Kini plivati dionice na 50 i 100 m prsnim stilom. Ona u Kinu putuje kao reprezentativka Bosne i Hercegovine zajedno sa plivačem iz Tuzle Ensarom Hajder i Brankom Vranješ iz Banjaluke.

Biće to ustvari najveća plivačka smotra na kojoj je učestvovala ova mlada trebinjska plivačica.

-„Bila bi i te kako zadovoljna da na ovoj najvećoj plivačkoj smotri isplivam svoja najbolja vremena i to bi za mene bio veliki uspjeh, jer na Svjetsko prvenstvo idem bez svog trenera Veljka Piljevića, pa ću tako u startu biti hendikeprirana." – kaže mlada Ivana.

-„Očekujem da Ivana ispliva nove rekorde BiH plivanja na 50 i 100 m prsnim stilom i tako nastavi odličnu ovogodišnju sezonu. „ –kaže Ivanin trener Veljko Piljević

Zbog nesredjenih odnosa i loše finansijske situacije u Plivačkom savezu BiH, koji nije bio u stanju da pošalje u punom sastavu reprezentaciju BiH na Svetsko prvenstvo u Kinu , Ivana je ostala uskraćena za svog trenera, a njezin odlazak u Šangaj su obezbijedili roditelji, Plivački klub Leotar, Opština Trebinje, i prijatelja porodice Ninković,i uz velike napore sakupljena su sredstva za Ivanin odlazak u Kinu.

.

M. PILJEVIĆ