230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Rodoljub Drašković: Moja firma je opljačkana, idem u Švajcarsku

Srpski biznismen Rodoljub Drašković, vlasnik koncerna "Svislajon Takovo", juče je napustio Srbiju, nezadovoljan uslovima poslovanja. Prethodno je poručio Vladi i Ministarstvu pravde da pojedine državne institucije uništavaju srpsku privredu, a da je bivši ministar ekonomije Mlađan Dinkić „sahranjuje".

110419-iat_dom09

110719-draskovicRodoljub Drašković: Srbiji treba pravni poredak

- Trenutno sam u Zagrebu i krećem za Švajcarsku da obiđem centralu firme, gde postoji mogućnost da se nastanim sa porodicom. Planiram da obiđem i pogone u BiH, Sloveniji i Makedoniji, a srpskim vlastima još jednom poručujem da nam industrija koristi najskuplje sirovine, da sudovi nisu nezavisni i da je moja firma opljačkana - rekao je Drašković za "Blic".

Povod za napuštanje zemlje bila je presuda Apelacionog suda da "Takovo" plati dug Komercijalnoj banci od 11,2 miliona evra. Pre neki dan, Drašković je isplatio ceo dug, ali tvrdi da su realne samo obaveze od 2,2 miliona evra, zbog čega sa bankom vodi spor pred Vrhovnim kasacionim sudom.

Kako saznaje „Blic", reč je o nekoliko kredita koje je Drašković uzimao od Komercijalne banke od kojih neki datiraju od 1995. godine. Izvor blizak Komercijalnoj banci tvrdi da Drašković nije vraćao zajam, da su obaveze u međuvremenu rasle i da je epilog dug od blizu 12 miliona evra. U ovoj banci nisu želeli da komentarišu, ali su nam poručili da će uskoro „javno objasniti ceo slučaj".

(Blic)