230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Vlada RS podržava rasadnik Mediteranskih kultura

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpke Miroslav Milovanović, danas se, u okviru radne posjete Trebinju, sastao sa načelnikom Opštine Trebinje dr Dobroslavom Ćukom i saradnicima.

110721-ministrM2

Nakon razgovora vođenih u prostorijiama Opštine, načelnik Opštine Trebinje se zahvalio ministru Milovanoviću na posjeti Trebinje i interesovanju za probleme ovog dijela RS.

„Razgovarali smo o brojnim aktuelnim temama, kao što su štete nastale kao posledica poplavana ovom području. Posebnu pažnju posvetili smo projektu uspostavljanja rasadnika mediteranskih kultura u Trebinju. Očekujemo da, uz podršku Vlade RS i resornog ministarstva, uskoro pokrenemo proizvodnju ovih kultura", rekao je dr Ćuk, podsjetivši još jednom na podršku Vlade RS planiranim projektima iz oblasti poljoprivrede.

Istakavši da će projekat pokretanja rasadnika mediteranskih kultura u Trebinju Vlada RS i resorno ministarstvo uzeti u razmatranje odmah nakon godišnjih odmora, ministar Milovanović je rekao: „U narednom periodu očekujemo da, uz pripremljenu neophodnu dokumentaciju, izvršimo prenos imovine sa Vlade RS na Opštinu u dijelu na kojem smo planirali da pokrenemo ovaj rasadnik. Rasadnik će imati punu podršku Vlade, Opštine i Centra za gazdovanje kršom, jer su kllimatski uslovi dobri za ovakav rasadnik, a i zato što će određeni broj ljudi dobiti zaposlenje."

Ministar Milovanović je dodao da će Vlada RS, kada bude u fazi izrade novog pravilnika za podsticaje razvoja poljoprivrede, imati na umu Strategiju razvoja poljoprivrede opštine Trebinje, kako bi se uskladila podrška razvojnim projektima u poljoprivredi na području opštine Trebinje.

U sklopu posjete Trebinju, ministar Milovanović će obići i firme a.d. Agrokoop, Vinariju Vukoje, preduzeće Popovo polje i Manastir Tvrdoš.

(Opština Trebinje)