230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Uručeni ključevi kuća za višečlane porodice

Danas su Nada Tešanović, ministar za porodicu, omladinu i sport u Vladi RS i načelnik Opštine Trebinje dr Dobroslav Ćuk uručili ključeve kuća za višečlanih porodica (5 i više djece) za čiju gradnju je Vlada RS obezbijedila sredstva, dok je Opština obezbijedila placeve i uradila infrastrukturu.

110722-kuce_004

Četiri stambena objekta nalaze se u trebinjskom prigradskom naselju Gomiljani, dok je peta kuća izgrađena u naselju Todorići.

Kuće, koje su tipske, imaju oko 100 metara kvadratnih korisne površine, a dobile su ih 5 trebinjskih porodica sa petoro i više djece, od kojih je jedna romske nacionalnosti.

Uručujući ključeve porodicama koje su dobile kuće, Tešanovićeva je podsjetila da je u posljednje četiri godine iz programa Vlade RS izgrađeno 97 kuća za višećlane porodice sa petoro i više djece, ukupne vrijednosti 8.620.000 KM.

„Završetkom izgradnje još četiri ovakve kuće u Banjaluci, te po dvije u Doboju i Tesliću završava se vladin Program stambenog zbrinjavanja višečlanih porodica u RS", rekla je Tešanovićeva, dodajući da će u vremenima ekonomske krize biti teško obezbijediti sredstva za nastavak ovog projekta, te da će se nastojati da u budžetu za narednu godinu bude i stavka vezana za ovu problematiku.

110722-kuce_008

Čestitajući višečlanim porodicama novi dom,načelnik Opštine Trebinje je istakao da je ovaj projekat Vlade RS višestruko značajan, te podsjetio da na području opštine ima još višečlanih porodica koje nisu riješile stambeno pitanje.

On je dalje dodao da će Opština nastojati da se ovakav human projekat nastavi te obećao da će u narednom periodu lokalna samouprava uraditi pristupni put do kuća, koji je za sada makadamski.

U izgradnju kuća za višečlane porodice (izradu temelja, elektro i vodovodnu infrastrukturu, gromobransku zaštitu...) Opština Trebinje je uložila oko 80 hiljada KM.

Inače, odluku koje su porodice prioritetne za dobijanje kuća iz vladinog projekta, donijela je, prema određenim kriterijumima, Komisija sastavljena od predstavnika Opštine, Centra za socijalni rad i Udruženje porodica sa četvoro i više djece iz Trebinja.

(Opština Trebinje/Lokoportal)