230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Berkovići: Udar groma izazvao požar

Požar koji je od nedelje aktivan na tromeđi Berkovića, Nevesinja i Bileće i dalje gori, a krak koji se proširio prema berkovićkom selu Sunići, postepeno se primiče prvim kućama, dalekovodu koji napaja izvorište Vrijeka i odakle se vodom snabdjevaju stanovnici berkovićke i jednim dijelom bilećke opštine.

110830-pozar_tuli_bravenik_048

Prema riječima komandira berkovićkih Vatrogasaca Momčila Milićevića, jedinog vatrogasca u opštini, vatra je za sada pod kontrolom i do sada je izgorjelo oko 40 hektara šume i niskog rastinja.

Prema riječima Radenka Radmilovića, komandira Vatrogasne jedinice Bileća, ovaj požar koji je zahvatio nisko rastinje i travu izbio je na teritoriji Berkovića, a sumnja se da je uzrok bio udar groma.

"Posle udara groma, vatra se pojavila nakon desetak minuta i počela da se širi na sve stane" - kaže očevidac Pero Ljubomirac, vlasnik kafane u Vrijeci, koji je iz svoga objekta posmatrao kako vatra nastaje i širi se na sve strane.

Prema informaciji iz vatrogasne jedinice Ljubinje, veliki šumski požar koji već nekoliko dana bukti na području ljubinjske opštine, ponovo je aktiviran u rejonu Vojske njive. S druge strane ovog lokaliteta jutros je izbio novi požar koji, zbog nepristupačnog terena, vatrogasci ne mogu da gase.

(Opština Berkovići)